Haberler

Rize Tuluyhan Uğurlu Zilkale'de Piyano Konseri Verdi Tuluyhan Uğurlu Zilkale'de Piyano Konseri Verdi

Dünyaca Ünlü piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde 750 metre yükseklikte yer alan 2000 yıllık tarihi Zilkale'de konser verdi.

Dünyaca Ünlü piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde 750 metre yükseklikte yer alan 2000 yıllık tarihi Zilkale'de konser verdi.

Konseri Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ile Türkiye'nin çeşitli illerinden Ayder'e gelen doktorlar ile vatandaşlar izledi. Bakan Yazıcı, Zil Kale'ye gelişi sırasında yöresel çalgılardan tulum eşliğinde horon oynayan ekibe eşlik etti, bir süre horon oynadı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sadece insanların konuşmadığını belirterek, 'Doğa, tabiat, nehirler, tepeler, yaylalar konuşur. Burada her şey konuşuyor. Bizim fazla kelam etmemize gerek yok. Bu tarihi esere baktığınızda çok şey söylüyor. Yeşilin her tonu, tepedeki kar, akan dere konuşuyorö dedi.

750 METREDE PİYANO RESİTALİ

Daha önce piyanosunu 2150 metrede Nemrut Dağı'na taşıyarak, doğu ve batı kültürlerinin kardeşliğini vurgulayan piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, ney sanatçısı Murat Toraman ile birlikte Rize Valiliği'nin organizasyonuyla Çamlıhemşin ilçesinde, 750 metre yükseklikte yer alan 2000 yıllık tarihi Zilkale'de bulutların arasında konser verdi. Konser, Kaçkar Dağları'nın eşsiz manzarasında dinleyenleri büyüledi. Konser sonrası Tuluyhan Uğurlu büyük alkış aldı.

'DOĞA İLE BARIŞIK YAŞAM ÖĞRENİLMELİö

Tuluyhan Uğurlu, Türkiye'nin yağmur ormanları, yeşilin her rengi ile cennetten bir köşesi olan Rize'nin muhteşem bir doğası olduğunu belirterek şunları söyledi:

'Nemrut Dağından sonra Zilkale ikinci zirve konserim oldu. Çok muyluyum. Burada insanın bence doğayla olan barışık mücadelesi çok önemli. Bütün zorluklara rağmen basiretli ve dirayetli çalışması ile ekmeğini çıkarmasını, doğanın çetin şartları ile uyum içerisinde yaşamasını bence bütün insanoğlu bunu öğrenmeli. Doğa ile barışık nasıl yaşanır bunun öğrenilmesi gerekiyor.ö

'PİYANO ZİRVEYE ÇIKTIĞINDA DEMOKRASİ DE ZİRVEYE ÇIKIYORö

Her konserin bir mesaj içerdiğini anlatan Uğurlu, 'Kütüphanelerde verdiğim konser kitap okumayı teşvik etmeyi anlattı, tren istasyonlarında verdiğim konser demir yollarının önemini seslendirdi. Nemrut'un tepesindeki konser bir demokrasi zirvesiydi. Piyano zirveye çıktı. Piyano çok sesli müziği temsil ediyor. Çok seslilik demokrasi demek. Piyano zirveye çıktığı zaman demokrasi zirveye çıkıyorö dedi.

ZİLKALE

13'üncü yüzyılda bölgede yaşayan Kommenoslar tarafından inşa edilen Zilkale 750 metre yüksekte sarp bir kaya üzerine inşa edilmiş. Zilkale, Cenevizliler başta olmak üzere Rumlar ve Osmanlı tarafından 1800'lü yılların sonuna kadar kullanıldı.Yakın tarihte restore edilen Zilkale Rize'deki önemli tarihi mekanları arasında yer alıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuluyhan Uğurlu Çamlıhemşin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title