Haberler

Rize'de, "Sağlıklı Yaşam" Yürüyüşü Düzenlendi

Rize'de, "Sağlıklı Yaşam" yürüyüşü organize edildi.

Rize'de, "Sağlıklı Yaşam" yürüyüşü organize edildi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı etkinlikleri kapsamında Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüş, Rize Valiliği önünden başladı.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü binası önünde sona eren yürüyüşe, Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Türkan Nebioğlu, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Mehmet Halit Baykal, şube müdürleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığının açıkça bilindiğini söyledi.

Fiziksel aktivitenin artırılmasının sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirdiğini belirten Tepe, "Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla özel gün ve haftaların kutlanması fiziksel aktivitenin teşviki için büyük önem taşımaktadır" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Ersin Yazıcı Nebioğlu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title