Haberler

Ressam Mukaddes Kocakök'ten Yeni Sergi

Ressam Mukaddes Kocakök Kişisel Sergilerinden Üçüncüsünü Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi'nde Açtı. Sergi, 9 Mart'a Kadar Gezilebilecek.

Ressam Mukaddes Kocakök kişisel sergilerinden üçüncüsünü Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi'nde açtı. Sergi, 9 Mart'a kadar gezilebilecek.

Ressam Mukaddes Kocakök kişisel sergisinde bir kadının fırçasından kadının yaşamdaki duruşundan figürler yansıtıyor tuvaline. 1961 yılında Sivas'ta doğan Kocakök, 2002 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Bölümü'nden Doç. Nur Gökbulut Atölyesinden mezun oldu. 2004 yılından bugüne kadar da çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürüyor.

Resimlerin hazırlanma süresinin 2 yıl gibi bir süreci kapsadığını belirten Mukaddes Kocakök, sergide yer alan çalışmaların hemen hepsinde kadının yüzünün neden olmadığı sorusuna, "Kadının genellikle kırsal kesimde kişilik değil sadece varlık olarak görüldüğünü, bu nedenle yüzlerinin tuvale böyle yansıdığını" söyledi.

Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi'ndeki sergi 9 Mart 2007 tarihine kadar gezilebilir.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title