Haberler

Rekotmen Dalgıç Yasemin Dalkılıç, Yeni Rekor Denemesi İçin Sponsor Arıyor

Rekortmen Dalgıç Yasemin Dalkılıç, Yeni Rekor Denemesi İçin Sponsor Arıyor.

Rekortmen dalgıç Yasemin Dalkılıç, yeni rekor denemesi için sponsor arıyor.

Serbest dalışta dünya rekortmeni olan Yasemin Dalkılıç, Uluslararası Dalış Eğitmenleri Profesyonel Birliği Kurs Direktörü Asutay Akbayır ile Ankara Aqua Club Dalgıç Okulu bünyesinde düzenlenen serbest dalış kursunda eğitim vermek için Bodrum'a geldi. Türkiye'nin farklı illerinden aralarında milli takım sporcularının da bulunduğu 14 kişilik gruba eğitim veren ve bir süredir yurt dışında olan Yasemin Dalkılıç, Türkiye'de bir grubu bir araya getirip eğitim vermekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Kursiyerlerle birlikte Gümbet'ten tekneyle denize açılan Dalkılıç, Akyarvum Koyu'nda eğitimlerini sürdürdü. Dalış öncesi kursiyerler nefes egzersizleri yaptıktan sonra denize atladı. Eğitim öncesi soruları yanıtlayan Yasemin Dalkılıç, 2 günlük eğitimin denizdeki dalış kısmını Bodrum'da yapacaklarını belirterek, "Kendilerini serbest dalışta geliştirmek isteyenler için organize edilen kurs kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Bu kurs Serbest Dalış Kuralları Eğitimi Birliği Uluslararası Organizasyonu tarafından düzenlenen, takip edilen bir eğitim" dedi.

Yeni bir rekor denemesi için sponsora ihtiyaç duyduğunu dile getiren Dalkılıç, şunları söyledi:

"Dalış eğitimlerine uzun bir süre ara verdim. Yurt dışında çeşitli eğitimler yaptım. Dalış eğitimlerine devam edeceğiz. Rekor planlarım olabilir. Bunun üzerinde çalışmaya başlayacağım. Bunun için sponsor desteği çok önemli. Önce bunu sağlamamız gerekiyor." Rekortmen dalgıç, ayrıca su altının çok özel ve güzel bir dünya olduğunu ifade ederek, dalış öncesi gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiği hatırlatmasında bulundu.

Uluslararası Dalış Eğitmenleri Profesyonel Birliği Kurs Direktörü Asutay Akbayır da, düzenlenen serbest dalış kursunda bu spora ilgi duyanların, yeni başlayanların ve kendisini geliştirmek isteyenlerin bir araya geldiğini söyledi. Serbest dalışta kendilerini geliştirebilmek için kursa katıldıklarını belirtilen kursiyerler ise, Yasemin Dalkılıç ile bilgi paylaşmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

(OU-SÇ-EYB-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title