Haberler

Rehabilitasyon Merkezlerinin Aziziye İlgisi

Varlığı ve ihtiyacı her geçen gün hissedilen özel rehabilitasyon merkezlerinin sayıyı Erzurum genelinde olduğu gibi Aziziye ilçesinde de artış gösteriyor.

Varlığı ve ihtiyacı her geçen gün hissedilen özel rehabilitasyon merkezlerinin sayıyı Erzurum genelinde olduğu gibi Aziziye ilçesinde de artış gösteriyor. İlçede sayıları artan merkezlerde engelli vatandaşlar eğitim alırken aynı zamanda istihdama da katkıda bulunuluyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın ziyaret ettiği Umut Işığı Rehabilitasyon Merkezi, özgür öğrenme güçlüğü çeken engellilerden otizmliler, fiziksel ve zihinsel engellilere de hizmet veriyor. Başkan Orhan rehabilitasyon merkezlerinin sayılarının artmasını ve bu anlamda ortaya çıkacak ihtiyaçlara yerel yönetimler olarak gerekli desteği sağlayacaklarının sözünü verdi.

Rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin topluma entegrasyonunun daha da hız kazanacağına dikkat çeken Başkan Orhan, "Günümüz koşullarında engellilerin daha iyi koşullarda eğitimlerinin sağlanması topluma kazandırılması konusunda rehabilitasyon merkezlerinin artırılmasında zaruret vardır. Bizlerde yerel yönetimler olarak bu merkezlerin taleplerinin karşılanması konusunda elimizden geleni yapacağız" dedi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İÇİN GERİSAYIM

Geçtiğimiz günlerde ilçeye çok amaçlı engelsiz yaşam merkezinin kazandırılacağının müjdesi veren Başkan Orhan, yaşam merkezi projesi kapsamında yer alan kapalı semt pazarı sayesinde yaz ve kış aylarında rahatlıkla pazar alışverişlerinin yapılabileceğini ve pazar esnafının da açık havadan kaynaklı sorunlar yaşamayacağını aktardı.

Engelsiz yaşam merkeziyle de engellilere, ev kadınlarına, gençlere ve işsizlere yönelik eğitim merkezi veya eğitim atölyeleri kurmayı planladıklarını ifade eden

Başkan Orhan, şöyle devam etti: "Projemizle engellilere, çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve gençlere yönelik bakım merkezi veya evler oluşturmayı hedefliyoruz. Dezavantajlı gruplar ve ailelerine yönelik toplum destek programlarının da yer alacağı merkezimizde gezici sağlık ve eğitim hizmetleri de vereceğiz. Bunun yanı sıra çocuklar ve gençlere yönelik çevre duyarlılığının ve geri dönüşüm bilinci ile çevre bilincinin oluşturulmasına ve yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetler içeren projelerimiz de bulunuyor."

DERELİOĞLU; ENGELLİ AİLELERİNE DEVLET DESTEĞİ VERİLİYOR

Merkezlerinde devlet desteği ile 100 engelli çocuk ve yetişkinin tedavilerini üstlendiklerini hatırlatan İrfan Ömer Derelioğlu, engelli çocukların tedavileri konusunda ailelerin çekimser kaldığına dikkat çekti. Devletin bu konularda desteğinin yıllardır sürdüğünü hatırlatan Derelioğlu, "Merkezimizde servis hizmeti vermekteyiz. Her gün bir çocuğun servisle evinden alıp okula ardından evine gönderiyoruz. Günde toplam 2 saat eğitim veriyoruz. Birebir olarak verdiğimiz eğitimlerle olumlu neticeler almaktayız" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Aziziye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title