Haberler

Ralston, Aksu ve Aydıner ile Biraraya Geldi

ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Joseph Ralston ve Beraberindeki Heyet İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ile Bir Araya Geldi.

ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Joseph Ralston ve beraberindeki heyet İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ile bir araya geldi.

Ralston, Dışişleri Bakanlığındaki temaslarının ardından ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü binasında Genel Müdür Aydıner, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Terörle Mücadele Daire Başkanı Selim Akyıldız'dan oluşan bir heyetle görüştü.

Görüşmelere, Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer de katıldı. Görüşmenin ardından Ralston ve beraberindekiler, Polisevine geçtiler.

Ralston için burada İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından bir çalışma yemeği verildi. Yaklaşık 1.5 saat süren yemeğin ardından Ralston ve beraberindeki heyet Polisevinden ayrıldı.

Aksu, Polisevi çıkışında yaptığı açıklamada, çalışma yemeğinde son dönemde PKK terör örgütünün Türkiye'nin önemli merkezlerine gerçekleştirdiği ve güvenlik güçlerine yönelik eylemlerini arttırdığını ifade ettiğini belirterek, eylemler sonucunda araştırma ve incelemeler ile bölgeden gelen istihbarat bilgilerinin Irak'ın kuzeyinde ciddi güvenlik boşlukları olduğunu gösterdiğini söylediğini kaydetti. Aksu, şunları dedi:

''ABD özel temsilcisine, Kuzey Irak'taki boşluktan dolayı bugün Irak devletinin elinde olması gereken silah kaynaklarına terör örgütünün ulaşabildiğini gördüğümüzü bunun her şart ve halde engellenmesi gerektiğini ifade ettim. Yine PKK'ya Irak'ta sağlanan tüm lojistik desteğin kesilmesi ve PKK'ya Irak'ta hiçbir barınma imkanı verilmemesi gerektiğinin üzerinde durdum.

Irak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne sağlanan bu serbestinin Irak merkezi hükümetinin ciddi çabalarıyla sona erdirilmesinde ABD'nin de önemli rolü ve katkısı olacağının aşikar olduğunu ve yine bu görevlendirmeyi ülkelerimizin arasında başlatılan işbirliği sürecinin somut sonuçları ulaştırılmasında önemli bir fırsat olarak değerlendirmekte olduğumu ifade ettim.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title