Haberler

QR Kod, SMS Servisinin Yerini Alır mı?

Güncelleme:

Cep telefonlarının çıkış noktasında belki ilk başlarda fazla kullanılmayan SMS servisi zamanla çok fazla kullanılır oldu.

SMS hala tek mobil pazarlama aracı olarak görülse de, son zamanlarda QR Kodlar metin gönderme konusunda SMS'e rakip oldular. Günümüz tüketicileri QR Kodu gördükleri her yerde mutlaka okutup içindeki mesajı ve kampanyayı merak etmeye başladı bile... Bir dergide, panoda veya otobüs durağında görülen her QR Kod; kullanıcının merakı ve isteği ile beraber okutuluyor.

Bir numaraya SMS göndermek ile reklam metni zorla okutulurken, QR Kodlar ile tüketicinin kendi isteği doğrultusunda bir iletişim sağlanıyor.

Yine SMS üzerinden yapılan mobil pazarlama geniş kapsamlı ve düşük maliyetli olmasına karşın içerik bakımından oldukça zayıf kalıyor. Fakat QR Kod ile oldukça zengin içerikli pazarlama örnekleri yaratılabiliyor.

QR Kod çalışmaları SMS bazlı çalışmalara oranla 10 kat daha fazla etkili. Bu durum markalara ilerleyen dönemlerde ki SMS kampanyalarının gerekliliğini sorgulatmaya başladı.

QR Kodlar fiziksel pazarlamanın yenilikçi yüzü olarak markalar, işletmeler, tüketiciler için almak veya vermek istedikleri bilginin oldukça hızlı ve kolay elde edilmesini sağlıyor.

Önümüzdeki dönemlerde görünen o ki QR Kodlar mobil pazarlamada daha da fazla kullanılacak.Günümüzde, Google, Facebook ve e-Bay gibi büyük oyuncuların viral kurgularında kullandıkları QR kodlara, kullanıcıların verdiği tepki ve artan tüketim oranı da QR Kodların pazarlamadaki etkinliğini ve yerini bir kez daha kanıtlıyor.

2012 yılında QR Kodların bir mobil sitesiye bağlanmasıyla çok daha fazla reklam fırsatının yaratılacağı belirtiliyor ve 2012 yılında tüm markaların mobil bağlantı kurabilecek QR Kod kurgulu stratejik reklam çalışmaları yapması gerektiğini vurguluyor.QR Kodların kullanımının artmasına rağmen QR Kod ve SMS kanalı birbiri ile bağlı ilerlemeli. Markaların ve pazarlamacıların, QR kod okuyan smart cihazı bulunmayan müşterilerinide unutmamaları gerekiyor.

QR kodları markanıza yada ürünüze dair anahtar kelimeler ile SMS 'e bağlayabilirsiniz.Kullanıcı QR kod üzerinde yer alan anahtar kelimeyi ilgili SMS servis numarasına gönderdiğinde, QR kodun arkasındaki her türlü bilgi ve interaktivite link olarak kullanıcıya ulaşır. Her kullanıcının farklı bir yol ile tüketim yaptığı ve farklı ortamları tercih ettiğini düşünürsek QR kod ve SMS'i, birlikte kullanmak tüm potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı sağlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title