Haberler

'' Projem İstanbul'' Tanıtıldı - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Üniversitelerle Ortaklaşa Yürütülecek Projeyi Tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, üniversitelerdeki master, doktora tezleri ve araştırma projelerini İstanbul için uygulanabilir çözümlere yönlendirmek amacıyla başlattığı ''Projem İstanbul''un tanıtımı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, üniversitelerdeki master, doktora tezleri ve araştırma projelerini İstanbul için uygulanabilir çözümlere yönlendirmek amacıyla başlattığı ''Projem İstanbul''un tanıtımı yapıldı.

Beykoz'daki Hıdiv Kasrı'nda, İstanbul'daki 19 üniversitenin temsilcileriyle düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul gibi farklı bir kentte yaşam güzelliğini tadarken, sorumlulukların da birlikte geldiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı her çalışmanın kenti ve ülkeyi etkilediğini kaydeden Topbaş, göreve geldikleri günden bu yana üniversitelerle ilişkilerini geliştirdiklerini ve şu ana kadar bu çalışmalarda çok ciddi adımlar attıklarını bildirdi.

Ancak, bunun yeterli olmadığını anlatan Topbaş, şöyle konuştu:

''Sinerjiyi tam olarak yakalayamadık. Bundan sonra taraflar olarak ilk defa 19 üniversite ile yapılan çalışmalar bize ışık tutacak. Daha önce ütopik olarak algılanan projelerin şimdi uygulanabilirliğini görmekteyiz. İhtiyaç duyduğumuz birçok konu var. Devlet niteliğindeki bu kentte yeni gelişmeler oluyor. Farklı boyuttan bakabilen farklı bakışlara ihtiyacımız var. Katılımcı yönetimle doğru adımlar atmış oluruz. Böylece diğer kentler de bunu örnek alarak aynı sinerjiyi yakalar.''

''Projem İstanbul'' için 1 milyon YTL'lik bütçe hazırladıklarını bildiren Topbaş, ''Bu çalışmalara maddi destek vereceğiz. Böylece öğrencilerimizin daha fazla araştırmacı olmasını sağlayacağız. Mutlaka çok enteresan şeyler çıkacaktır. Kentimizin güzelleşmesi adına binlerce beynin çözüm arayacağını düşünmek bile insana büyük keyif veriyor'' dedi.

-APK DAİRE BAŞKANI TANDIROĞLU-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi APK Daire Başkanı Köksal Tandıroğlu da uygulanabilir yenilikçi çözümler sunan master ve doktora tezleri ile araştırma projelerine destek için 19 üniversiteyle hizmet işbirliği yaptıklarını belirtti.

Tandıroğlu, üniversiteler ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortak bir sorumluluk anlayışıyla imkanlarını İstanbul'a hizmet doğrultusunda birleştirdiklerini ve ''Ortak Hizmet Projesi İşbirliği Protokolü''nü imzaladıklarını bildirdi.

Tandıroğlu, projenin, İstanbul'un eşsiz tarihi, doğal ve kültürel mirasını sahiplenme, yaşam kalitesini artırma ve onu yüksek rekabet gücüne sahip sürdürülebilir bir dünya kenti yapma hedefine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Proje kapsamında üniversitelerdeki akademik araştırma potansiyelinin önemli bir bölümünün bu konulara yönlendirildiğini anlatan Tandıroğlu, şunları söyledi:

''Bu amaçla akademik araştırma yapılmak üzere belediyemizce 7 ana sektör grubunda toplam 390 konu başlığı belirlenmiştir. Ulaşım, planlama, imar, kamu düzeni, afet-risk yönetimi, kurumsal yapı ve teknoloji yönetimi, altyapı, çevre, enerji kullanımı, sağlık-toplum refahı ve sosyal yardım, kültür, turizm ve tanıtma sektörlerini kapsayacak akademik çalışmalar, belirlenen 390 konu başlığıyla sınırlı kalmayacaktır. Desteklenecek projeler üniversitelerimizle birlikte seçilecektir. Araştırma projelerine ve doktora tezlerine 15 bin YTL, yüksek lisans tezlerine 10 bin YTL destek sağlanacaktır. Her yıl iki dönemde alınacak proje başvurularının ilki 15 Haziran-15 Temmuz 2006 tarihleri arasında ilgili üniversitelere yapılacak. Projeler, kentimiz, üniversitelerimiz ve projelerde görev alacak araştırmacılarımıza yeni kazanımlar sağlayacaktır.''

Toplantıya katılan üniversitelerin rektör, rektör yardımcısı, dekan ve enstitü müdürleri de projeyi desteklediklerini bildirerek, bunun Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli yatırımı olduğunu vurguladılar.

Projenin diğer sektörlere de örnek olacağını ifade eden üniversite temsilcileri, AR-GE çalışmalarının Türkiye'de yavaş yürüdüğünü, bu projenin ise bu çalışmalara ciddi katkı yapacağını söyledi.

Toplantıda, ''Projem İstanbul''un koordinasyonunu sağlayacak kurul da oluşturuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title