Haberler

Prof. Dr. Sadun Aren Yaşamını Yitirdi

. ANKARA (ANKA) Türkiye İşçi Partisi eski milletvekili, SBF eski öğretim üyesi, iktisatçı Prof. Dr. Sadun Aren, tedavi gördüğü Bayındır Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.
Uzun süredir tedavi gören, Prof. Dr. Sadun Aren, bugün saat 11.30 da yaşama veda etti.

.

ANKARA (ANKA) Türkiye İşçi Partisi eski milletvekili, SBF eski öğretim üyesi, iktisatçı Prof. Dr. Sadun Aren, tedavi gördüğü Bayındır Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Uzun süredir tedavi gören, Prof. Dr. Sadun Aren, bugün saat 11.30 da yaşama veda etti. Prof. Dr. Aren'in cenazesi pazartesi günü toprağa verilecek. Prof. Aren için 1965'de TİP milletvekili olarak görev yaptığı TBMM'de ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tören yapılacak. Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Prof. Dr. Aren, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

-PROF. DR. AREN'İN ÖZGEÇMİŞİ -

Prof. Dr. 1922 yılında doğdu. Siyasal Bilgiler Okulu'nu bitirdikten sonra yine aynı okulda 1945'te asistan, 1950'de doçent oldu. Daha sonra İngiltere'ye gitti. 1958'de profesör olan Aren, Maliye Yüksekokulu'nda ve Devlet Planlama Teşkilatında (1960) çalıştı. Sosyalist Kültür Derneği'nin kurucuları arasında yer alan Aren, TİP'in yönetiminde görev aldı. 1965'te İstanbul milletvekili olan Aren, 12 Mart'ta tutuklandı ve 12 yıla mahkum oldu 1974'teki afla birlikte serbest kalan Aren DİSK'te görev aldı. Sosyalist Birlik Partisi'nin genel baskanı oldu. Ülkenin idari ve iktisadi yapısı üzerine araştırmalar yaptı.

Aren'in eserleri şöyle:

İstihdam, Para ve iktisadi Politika,Yatırım İndirimi ve iktisadi Politika,İktisada Başlangıç,100 Soruda Ekonomi El Kitabi,Ekonomi Dersleri (ANKA)

(HF/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title