Haberler

Polonya Cumhurbaşkanı Ve Eşi Defnedildi

Alpaslan Düven / Varşova, (dha)

Alpaslan Düven / VARŞOVA, (DHA)

Kaçinskiler, milyonların gözyaşları arasında defnediliyor

Rusya'nın Smolensk bölgesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen uçak kazasında ölen Cumhurbaşkanı Lech Kaçinski ve eşinin cenazesi, yaklaşık bir milyon kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında defnediliyor.

Cumhurbaşkanı Kaçinski ve eşi Maria Kaçinski?nin cenazesi, Polonya'nın ulusal kahramanlarının bulunduğu Krakov Katedrali?nde toprağa verilecek.

İzlanda?da meydana gelen yanardağ patlamasının yol açtığı volkanik kül bulutlarının hava trafiğini olumsuz yönde etkilemesi sonucunda Avrupa genelinde bütün uçuşların iptal edilmesi nedeniyle cenaze törenine ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Merkel ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılmıyor.

Rusya Devlet Başkanı Medvedev törene uçakla gelirken, Balkan ve Baltık ülkelerinin liderleri cenaze merasimine katılmak için karayoluyla Polonya'ya geldi.

CENAZE BİLETLERİ KARABORSADA

Öte yandan, cenaze töreni için dağıtılan biletler ise karaborsaya düştü. İnternet üzerinden satılan biletlerin 550 TL'ye alıcı bulduğu belirtiliyor.

POLONYA HAVA SAHASI KAPATILDI

İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle ortaya çıkan kül bulutu yüzünden bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Polonya hava sahası da uçak seferlerine kapatıldı. Bu nedenle bugünkü cenaze törenine bazı devlet yetkililerinin katılmasının mümkün olmadığı belirtildi.

TÜRKİYE VE KKTC'DE DE BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Lech Aleksander Kaczynski ve eşinin de bulunduğu 96 kişinin anısına Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi. Bayrakların günbatımına kadar yarıda kalacağı belirtildi.

Uçak kazasında hayatını kaybeden Polonya lideri Kaçinski'nin anısına, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bayraklar yarıya indirildi. KKTC Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, bayraklar saat 08.00'den gün batımına kadar yarıda kalacak.

AD (ZO)

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title