Haberler

Yılın ilk Kabine toplantısı sona erdi! Masada SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zam vardı

Güncelleme:

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı yeni yılın ilk Kabine toplantısında. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine'nin ana gündemi SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zam oldu. Zam oranının refah payıyla birlikte yüzde 44-45 seviyelerinde olması, son dokunuşu ise Erdoğan'ın yapması bekleniyor. Masadaki bir diğer gündem maddesi ise Türkiye'nin terörle mücadele operasyonları olarak göze çarpıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün yoğun gündemle toplandı. Beştepe'deki toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ediyor.

MİLYONLARCA EMEKLİNİN GÖZÜ EK ZAM HABERİNDE

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü hükümetten gelecek ek zam haberinde. En düşük emekli aylığını da içeren düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinesinde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma Kabine toplantısında gündemde olacak. Yakında Meclis'e sunulması planlanan düzenlemeye son şeklinin verilmesi bekleniyor.

ORANIN YÜZDE 44-45 SEVİYELERİNDE OLMASI BEKLENİYOR

Zam oranının refah payıyla birlikte yüzde 44-45 seviyelerinde belirleneceği tahminleri ön plana çıkıyor. Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığında kök aylık ve bu tutar üzerine düzenleme konusunda da farklı seçenekler içeren tablolar hazırlandı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların da yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında masaya yatırılacak.

SON DOKUNUŞU ERDOĞAN YAPACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Işıkhan ve Şimşek Emekli Sandığı emeklileri ile SSK, Bağ-Kur emeklileri arasında oluşan 11.68 puanlık zam farkının refah payı ile giderilmesi konusunda alternatifleri anlatacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her iki bakanlıkça sunulan farklı yüzdelik oranlarını son dokunuşla karara bağlaması bekleniyor. Cevdet Yılmaz'ın belirttiği 2024 yılı zam oranlarındaki eşitleme refah payı ayarlamasıyla gerçekleşebilir.

Yılın ilk Kabine toplantısı bugün! Masada SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zam var

REFAH PAYI FARK OLARAK YATACAK

SSK emeklileri 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklileri de aylıklarını 25-28 Ocak arasında alacak. Yasal düzenlemenin 17 Ocak tarihine kadar yetişmesi mümkün görünmüyor. Bu nedenle düzenleme sonrası refah payı fark olarak hesaplara yatacak. Asgari ücret desteğinin 700 liraya çıkarılmasına yönelik düzenleme bu hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE İLAVE ADIMLAR MASADA

Kabine'de enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele için atılacak ilave adımlar da görüşülecek. Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırma adımlarının piyasalara etkisi ve rezervlerdeki son durum değerlendirilecek.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI DA GÜNDEMDE

Toplantının bir diğer gündem maddesi Türkiye'nin terörle mücadele operasyonları. Bu kapsamda İstanbul'daki güvenlik zirvesinden çıkan kararlar Kabine'de de konuşulacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyi ile yurt içinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak.

KIZILDENİZ'DEKİ GERİLİM DE MASAYA YATIRILACAK

Kabine toplantısında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Türkiye'nin Gazze'de ateşkes sağlanması için yürüttüğü diplomatik girişimler ile Kızıldeniz'deki gerilim de masada olacak.

Haberler.com / Kaan Güler - Politika

Türkiye Bağ Kur Kabine Zam Ssk Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

Temel Temel:

seçim kazanmak için Eyt çıkardılar şimdi işin içinden çıkamıyor. Olan memur emeklisine oluyor. 40 yıl hizmet ettim 2020de emekli oldum maaşım asgari ücretin altında derecem 1-4 ü nasıl düzelecek, bu adaletmi.?

137
296
yanıtYanıtla
recep kaya:

temel senin hakkın bana yas 42 bucuk anladın

yanıt38
yanıt26
bulent durmus:

Ula Temel sen emekli maaşı alma ne yapacaksın ölünce yanında mı götüreceksin banka kartını EYT başa bela ettin diyorsun ya EYT için bekleyen milyonlarca insan fazlası ile primi hizmet süresini tamamlamış ortlama 50-55 yaşına gelmiş ve çocuklarını okutmak için çabalayan evi kira olan ve bunların karşılığında 7.500 Tl alıp sağda solda çalışan Emekçiler dir. Bunu da kafana yaz

yanıt241
yanıt76
DİYARBEKİR:

inşallah hiç düzelmez

yanıt18
yanıt38
Mustafa Öztürk:

Eyt den Bi güzel emekli oldum maaş ölü 25 bin oh yarasın...

yanıt22
yanıt31
ARSLANOĞLU Hakan:

Pamuk Prenses' e bir öpücükle nasıl uyandın diye sormuşlar, O da demiş ki uyanmasam daha çok öpeceklerdi. Emeklilerin uyunması gerekir. Yoksa çok öperler.

241
23
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Bu durumda milyonlarca emeklinin gözü de, mart ayında yapılacak seçim sandıklarında olacaktır.

210
32
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

NE YAPARLARSA YAPSINLAR BU SAATEN SONRA ONLARA BENDEN OY MOY YOK

yanıt68
yanıt24
Bülent Levent:

MODERN KÖLELİĞİN İLK UYGULAMASI : TÜRKİYE

190
37
yanıtYanıtla
SMMM:

SANKİ MÜKAFAT VERİYOR :)

176
24
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title