Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Biz 12 senedir merkezi hükümetten hak ettiğimiz yardımın 10'da 1'ini bile alamıyoruz ve büyüyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 12 senedir hak ettiği yardımın 10'da 1'ini merkezi hükümetten alamayan kentin iş adamlarıyla, taciriyle, çiftçisiyle kalkınacak güçte olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, Kınık'taki CHP seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya ile 10 yıldır çalıştıklarını, Kaya'nın parti toplantılarına katılmadığını ifade etti.

Aday belirleme sürecinde Kaya'nın ablasına belediye başkan adaylığı için teklif götürdüklerini anlatan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Süleyman Kaya'nın ismi Ankara'da ön plandaydı. Ben toplantıda 'Süleyman Kaya'nın ablası var, meslek sahibi hanımefendidir, o da partimize hizmet etti' dedim. Sayın Genel Başkanım da 'Ablasıyla konuş, onu aday yapalım' dedi. Ablasıyla görüştüm. O da 'Ben kardeşimin yerine aday olmam' dedi. Süleyman Kaya yeniden aday olarak belirlendiği sabah notere giderek CHP'den istifa etti. Siyasette böyle hata olmaz. Süleyman kardeşim kendi ayağına kurşun sıkmıştır."

Kocaoğlu, Süleyman Kaya'nın yerine Kınık'ta Mehmet Çetinkaya'nın CHP belediye başkan adayı olarak belirlendiğini dile getirdi.

"Tarımın kalkınması için çalışacağız"

Kocaoğlu, İzmir'de tarımın kalkınması için çalıştıklarını, okul sütü ve süt kuzusu projelerini yürüttüklerini belirtti.

Kınık'ta yaşayanlara "arazi yollarını asfaltlama" sözü veren Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"11-12 senedir yatırım yapmayan ve bugün de en yatırımcı bakanını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösteren AKP zihniyeti İzmir'e, İzmirli'ye 'gavur' dedi. Yandaş basın, 'faşist İzmir' diye yazdı. Genel başkan yardımcıları gelip 'eli yüzü sümüklü çocuk' dedi. Şimdiki aday 'ben İzmir'in milletvekili olmaktan hicap duyuyorum' dedi. Geçtiğimiz pazar günü sayın Başbakan 'İzmir hem Adalet ve Kalkınma Partisi'ne hem de Binali Yıldırım'a muhtaç' dedi. Biz 12 senedir merkezi hükümetten hak ettiğimiz yatırımın 10'da 1'ini bile alamıyoruz ve büyüyoruz. İzmirli iş adamıyla, taciriyle çiftçisiyle beraber kalkınacak. İzmir, aba altından sopa göstererek oy isteyenlere oy vermeyecek."

Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de vatandaşlardan oy istedi.

Seçim bürosu açılışından sonra Aziz Kocaoğlu, Alaaddin Yüksel, Ali Engin ve Kınık Belediye Başkan adayı Mehmet Çetinkaya ilçe pazarında vatandaşlarla bir süre sohbet etti. - İzmir

Kaynak: AA / Politika

Aziz Kocaoğlu Süleyman Kaya Kınık İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title