Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti'li Samani: "Çiftçi faiz altında ezilmiyor.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, çiftçinin faiz altında ezilmediğini, 2002'de yüzde 59 olan faiz oranının şimdi yüzde sıfır ile 7 arasında değiştiğini söyledi.

TBMM Genel Kuru'nda, MHP'nin narenciye üreticilerinin sorunlarına ilişkin önergenin gündeme alınması ile ilgili grup önerisi görüşüldü.

Partisinin grup önerisi üzerine söz alan Adana Milletvekili Ali Halaman, hükümetin tarım sektörünü çaresizliğe mahkum ettiğini, girdi fiyatlarının arttığını, çiftçinin, arazisini işleyemediğini söyledi.

AK Parti iktidarının, seçimlerde çiftçiye, kotanın kalkacağı, herkesin toprağında dilediği gibi ürün yetiştireceği yönünde vaatlerde bulunduğunu belirten Halaman, ancak aksine şekerde, tütünde kotanın daha fazla artırıldığını ifade etti.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ise 2002 yılında tarım sektöründe dünyada 11. sırada olan Türkiye'nin, 2012 yılında 7. sıraya yükseldiğini, Avrupa'da ise birinci sırada yerini aldığını belirtti.

Üreticilerin faiz altında ezilmediğini kaydeden Samani, çiftçinin 2002 yılında yüzde 59 oranında faizle kredi kullandığını, şimdi ise bu faiz oranlarının yüzde sıfır ile 7 arasında değiştiğini söyledi.

Samani, turunçgillerde ihracatın AK Parti hükümeti döneminde ciddi oranda arttığını belirtti.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın narenciye ihracatında projeler geliştirmesi gerektiğini, çünkü ürünlerin bir kısmının sokağa döküldüğünü kaydetti.

Çiftçilerin doğal afetlere karşı miras hukukundaki eksiklikler nedeniyle sigorta yaptıramadığını anlatan Seçer, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğine işaret etti.

Çiftçinin kullandığı kredilerdeki faiz oranlarına da değinen Seçer, "Eskiden faiz yüksekti ama sektör para kazanabiliyordu. Şimdi yüzde sıfır faiz getirmenize rağmen insanlar üretim yapamıyorlar. Sadece düşük faiz oranıyla kredi sağlamak, üretimin devam edeceği anlamına gelmiyor.

MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Hüseyin Samani Vahap Seçer Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title