Haberler

CHP'li Atıcı: Sadık Yakut AKP'nin Gerçek Yüzünü Gösterdi

Güncelleme:

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, "İlkokul seviyesinde kız erkek çocuklarının bir arada olmasına tahammül edemeyen zihniyeti esefle kınıyorum" dedi.

MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel,  TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un karma eğitimle ilgili sözlerini eleştirerek, "MHP grubu olarak sayın Yakut'u bu sözlerini geri almaya davet ediyoruz" dedi.

BDP, "hak ihlallerine uğrayan çocuklar"la ilgili araştırma önergesinin, bugün görüşülmesi için grup önerisi olarak Genel Kurul'a getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ayrımcılığın en önemli çocuk hakkı ihlallerinden biri olduğunu ifade etti.

"İlkokul seviyesinde kız erkek çocuklarının bir arada olmasına tahammül edemeyen zihniyeti esefle kınıyorum" diyen Atıcı,  şöyle devam etti:

"Sayın Sadık Yakut'a AKP'nin gerçek yüzünü ortaya gösterdiği için çok teşekkür ediyorum. AKP'nin gerçek yüzü budur. Bir masum başörtüsüyle başlayan hikayenin buraya geleceğini zaten hepimiz çoktan biliyorduk. İlkokul seviyesine kadar çocukların bir arada olmasını hazmedemeyen zihniyet bu şekilde en üst ağızdan dile getirilmiştir. Tabi ki bunu dile getiren şahsiyetin Meclis Başkanvekili olmasının ne kadar önemli olduğunu sizlerin takdirine bırakıyorum."

MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel de Yakut'un "Batılılık adına batıdan gelip okul açanlar da böyle yapıyorlar" şeklindeki sözünü anımsatarak, "Hristiyanlıkta papalar niye evlenmez? Dini farklılıklarımızın farkında değil misiniz? 'Aziz' diye başlayan okullar var. Hristiyanlıkta kadın haramdır. Neredeyse 12, 13. yüzyıla kadar o ülkelerde kadınlar kendi kutsal kitaplarına el sürememiştir. İlk kadın çığlığının  batıdan çıkması bundandır. İslamiyet'in, dinimizin kıymetini biliniz" dedi.

Kur'an'ın bir ansiklopedi değil, aydınlanma yolu olduğunu ifade eden Demirel,  şunları söyledi: ?

"İslamiyet insan üzerine gelmiş, insanı önceliklemiş. Kadın ve erkek diye ayırmamış. Siz bugün dönüp te 'batılılar buraya geldiler, kız okulu, erkek okulu açtılar' derseniz, Sayın Yakut ve ona tanıklık edenlere söylüyorum; cahil durumuna düşersiniz. TBMM'yi temsil eden bir şahsın bu ülkenin bir bakanının tanıklığında böylesi bir cehalete düşmesini biz parti grubumuz olarak yadırgıyoruz. Sizler Türkiye'yi temsil ediyorsunuz. Birazcık ne konuştuğunuzu biliniz. Sayın Yakut'u bu sözlerini geri almaya davet ediyoruz MHP grubu olarak. Ben istirham ediyorum bu konuda özellikle AK Parti grubundaki kadın milletvekillerinden lütfen beyefendiyi bilgilendiriniz."

AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu da konuşmasına, "AK Parti sıralarında oturan ve bundan üzüntü duyan milletvekilleri... Hayır  efendim AK Parti sıralarında oturan milletvekilleri bundan gurur duyuyor. AK Parti'nin demokrasi, özgürlükler ve insan hakları konusundaki tutumu nedeniyle de gurur duyuyorum" diyerek başladı.

Dağoğlu, 4+4+4 eğitim sisteminin, Anadolu'nun ışığı olduğuna inandığını söyledi.

Dağoğlu'nun konuşması sırasında muhalefet milletvekilleri Dağoğlu'na TBMM Başkanvekili Yakut'un "karma eğitim" ile ilgili sözlerini anımsatan laf attılar.

Yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de "Sadık Yakut açıklayınca 'böyle bir düşüncemiz yok' diyorlar. Şimdilik" derken, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da  Yakut için "Orası kişisel görüşleri beyan etme makamı değil" ifadesini kullandı.

-"Programımızda yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise karma eğitim tartışmalarına ilişkin, "AK Parti'nin programında, gündeminde okulların ayrılmasıyla ilgili, Sayın Yakut'un söylediği şekilde herhangi bir programımız yoktur" dedi.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, yapılan iki yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamaması üzerine birleşimi 26 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ruhsar Demirel Aytuğ Atıcı Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title