Haberler

Son seçim anketi yine ses getirecek! AK Parti ve CHP arasındaki farktan sonra ittifaklar arasında da makas hayli daraldı

Aksoy Araştırma'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ankette AK Parti ile CHP arasındaki fark, 0.6 olarak şekillenmişti. Bu araştırmadan sonra PİAR Araştırma'nın açıkladığı ankete ise ittifaklar arası fark damga vurdu. Ankette Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark 2 puan olarak kaydedildi.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, anketlerde hangi partinin yüzde kaç oy aldığını da eskisinden daha fazla merak etmeye başladı. Aksoy Araştırma'dan sonra anket sonuçlarını açıklayan şirket ise PİAR Araştırma oldu.

PARTİLER ARASI FARK ÇOK KONUŞULDU

Aksoy Araştırma'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ankette Ak Parti'nin yüzde 29.7, CHP'nin de yüzde 29.1 oranında oy alması ve iki parti arasındaki farkın yüzde 0.6 olması hayli konuşuldu.

İTTİFAKLAR ARASI FARK DA ÇOK AZ

Aksoy'un anketinin yankısı devam ederken, bu sefer de PİAR Araştırma'nın anketi dikkat çekti. Ankette AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 37.7 alırken, CHP ve İyi Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı yüzde 39.3 bandında oy aldı.

15-18 EYLÜL ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

PİAR Araştırma 15-18 Eylül tarihleri arasında "Türkiye Siyaset Gündemi" adı altında gerçekleştirilen araştırmada, vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirdiniz?" sorusunu yöneltti.

ZAFER PARTİSİ'NİN OYLARI DA DİKKAT ÇEKTİ

Son araştırmaya göre AK Parti'nin oylarının yüzde 29.1 olduğu görüldü. CHP'nin oyları ise yüzde 28.1 oldu. İYİ Parti yüzde 11.2 seviyesinde oy alırken, HDP yüzde 10.6 oy aldı. MHP'nin oyları bu ankette yüzde 8.6 oldu. Zafer Partisi'nin oylarının yüzde 3.5 olması ise dikkat çekti.

İşte anket tablosu:

Son seçim anketi yine ses getirecek! AK Parti ve CHP arasındaki farktan sonra ittifaklar arası fark da hayli ilginç

Kaynak: Haberler.com / Politika

Millet İttifakı İYİ Parti AK Parti Türkiye MHP Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Bakmadan Geçme

Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500

Yorumlar (12)

necmettin durmaz:

bence hdp'nin kuyruğu olan chp ve iyi partiyi millet sandığa gömecek

72
116
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Hayaller anket, gerçekler sandık ... yanlış mıyım? :)

73
24
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Çok doğrusun. Adamların vaatlerine bak Selo ya özgürlük, Fetoculara özgürlük, hdp ye bakanlık, temel atmama törenleri, konserler, bozuk muslukları değiştirme, Uçabilen heykeller.

yanıt16
yanıt20
haksız mıyım:

anket menket hikaye.mansur hariç erdoğanı zorlayacak tek bir aday yoktur. mansur aday olursa seçim ortadadır. mansur olmazsa millete geçmiş olsun. memlekete de hayırlı olsun

35
53
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

mhp % 5 alamaz

48
23
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

anketi algıyı bırakın cesareti olan getirsin ortaya sandığı görün anketin hasını millet versin cevabını

41
12
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

İYİ parti %45 AKP %9 MHP sıfırın altında % 25 ;))) sayın Bahçeli şimdiden " bana mazlumu getirin" demeye başlamıştır.:)))

27
21
yanıtYanıtla
simit bekleyen martı:

kedileri iyi besleyin lazım olacak :))

32
14
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

20 senedir her seçim aynı anketler abi seçim sonucu %52 çıkıyor adam kazandı diyoruz

33
7
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Aslanin olmesini bekleyen sirtlanlar, basaramayacaksiniz!

15
12
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title