Haberler

Rekabet Kurumu 15. Kuruluş Yıl Dönümü Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Taklit ederek, kopyalayarak, ithal ederek başarıyı yakalamamız mümkün değil" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Taklit ederek, kopyalayarak, ithal ederek başarıyı yakalamamız mümkün değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, Rekabet Kurumu'nun 15 Kuruluş Yıl Dönümü Toplantısı'na katıldı. Rekabet Kurumu'nun 15. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Erdoğan, kurumun tüm yöneticilerine, çalışanlarına ve bugüne kadar emek vermiş tüm mensuplarına şükranlarını sundu.

2012 Yılı Rekabet Raporu'nun hazırlanmasında, sunumunda ve değerlendirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ülke olarak, millet olarak, yaklaşık 200 yıldır, son derece sancılı, münakaşalı bir modernleşme ve Batılılaşma süreci yaşıyoruz. Biz, büyük bir medeniyet inşa etmiş, kadim, yani eski ve köklü medeniyete sahip bir milletiz.

Ülkemizin, dünyadaki değişim karşısında, ekonomik, sosyal ve siyasal olarak gerilemeye başladığı dönemlerde, aydınlarımız, siyasetçilerimiz temel bir soruyu gündeme taşıdılar. Dünyadaki değişimi taklit mi edeceğiz; yoksa, kendi öz dinamiklerimizle, kendi tecrübelerimizle, kendi birikimimizle mi bir değişimi başaracağız- Evrensel değerler ile yerel değerleri nasıl harmanlayacağız, dünyanın gerçekleriyle ülkemizin gerçeklerini bir arada nasıl gözeteceğiz- İçe kapanmak ile dünyaya açılmak arasındaki doğru çizgiyi nasıl üreteceğiz- Bunun çok tartışması yapıldı, bugün hala da bu tartışma yapılıyor.

Sınırsız bir batı hayranlığı içinde, batının her şeyini, hatta inançlarını dahi ithal etmeyi ve bu şekilde ilerlemeyi savunanlar oldu bu ülkede. Batı'yı taklit ederek, kopyalayarak ilerleme ve modernleşme modelleri sunanlar oldu."

-"Taklitçi, her zaman aslının gerisindedir"-

Merhum Mehmet Akif Ersoy gibi, batının fennini ve tekniğini almayı, bir kısım ahlaki anlayışlarını reddetmeyi savunanlar olduğunu belirten Erdoğan, bu tarz bir modernleşmenin ve ilerlemenin, medeniyetimizin temelleriyle, ruhuyla uyuşmayacağını, başarı getiremeyeceğini savunanlar olduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Gerçekten sancılı bir 200 yıl yaşadık. Toplumsal dokumuzla, medeniyetimizin ilkeleriyle bağdaşmayan, uyuşmayan konularda bugün bile ciddi rahatsızlıklar yaşanıyor. Öte yandan, medeniyetimizden neşet ettiği halde, insan hakları gibi, temel hak ve hürriyetler gibi konularda, belli kesimler tarafından direnç sergilenebiliyor. 200 yıllık tecrübe bize şunu gösterdi; değişimin kalıcı ve kapsamlı bir şekilde hayata geçmesi, toplumsal yapı tarafından özümsenmesiyle mümkündür. Dış dinamiklerle iç dinamiklerin kesiştiği, toplumun kabul ettiği, ittifak ettiği oranda kalıcı değişimler gerçekleşebiliyor.

Sadece taklit ederek, kopyalayarak, ithal ederek başarıyı yakalamamız mümkün değil. Mukallit, yani taklitçi, her zaman aslının gerisindedir; aslının sadece iyi bir kopyası olmaya mahkumdur. Kanunları bire bir kopyalayıp, topluma dayattığınızda, orada başarı sağlanmıyor ve sağlanamadı. Modern dünyanın kurumlarını, yaşam tarzını, sistemlerini bire bir kopyalayıp ülkeye dayattığınızda, orada başarı sağlanmıyor ve sağlanamadı."

(Sürecek)

- ANKARA

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title