Haberler

Gürsel Tekin - İstanbul merkezli operasyon -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonla ilgili, "Bu başlangıcın sonunu bekliyoruz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonla ilgili, "Bu başlangıcın sonunu bekliyoruz. İnşallah derin delhizlere kadar iner. Buna da CHP olarak, bugüne kadar Türkiye'deki yolsuzluklarla mücadele etmiş Sayın Kılıçdaroğlu ve bizler çok ciddi katkı sunarız. Önemli olan Türk siyasetinin bu kirlilikten kurtulması" dedi.

Tekin, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Hakan Şükür'ün partisinden istifasının sorulması üzerine Tekin, "istifası hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul merkezli operasyona ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Tekin, "Aslında çok bilinmeyen bir süreç değildi, zaman zaman sizlerle de paylaştığımızda, 2 yıl önce yolsuzluk haritasını açıkladığımızda bunlar çok bildiğimiz şeylerdi. Sayıştay raporlarına baktığınızda bu yolsuzluk haritasını çok somut bir şekilde görebilirsiniz" görüşünü savundu.

Tekin, şöyle devam etti:

"Soruşturma devam ediyor, ama soruştuma devam ederken, kabinenin en önemli bakanlarının halen görevlerinde olması doğrusu hukuken, kabul edilebilecek bir şey değildir. En azından soruşturmanın daha sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için bakanların derhal istifa etmeleri gerekiyor. Bütün demokratik ülkelerdeki yöntem budur. Sizin çocuğunuz gözaltındayken, sizin o koltukta oturmanız demokrasi açısından kabul edilebilecek bir yöntem değildir. Bu soruşturmaların daha sağlıklı yürüyebilmesi için mevcut bakanların görevlerini bırakmaları gerektiği inancı içerisindeyim."

-"Sayın Başbakan'ın bu operasyondan bilgisi olduğu inancı içerisindeyim"

"İçişleri Bakanı'nın bilgisi dahilinde midir, bu konuda bir gözleminiz var mı?" sorusuna Tekin, "Sosyal medyayı takip edince bir çok bakanın bunu sosyal medyadan fark ettiğini görebiliyoruz. Ama, Sayın Bakan'ın bilgisi var mı, yok mu bilmiyorum ama büyük bir olasılıkla Sayın Başbakan'ın bu operasyondan bilgisi olduğu inancı içerisindeyim" yanıtını verdi.

Tekin, "Devamı gelir mi" sorusunu "Daha başladı mı" şeklinde yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında "Ankara'nın derin delhizleri" dediğini anımsatan Tekin, tüm partilerin şeffaf olması gerektiğini söyledi. Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu başlangıcın sonunu bekliyoruz. İnşallah derin delhizlere kadar iner. Buna da CHP olarak, bugüne kadar Türkiye'deki yolsuzluklarla mücadele etmiş Sayın Kılıçdaroğlu ve bizler çok ciddi katkı sunarız. Önemli olan Türk siyasetinin bu kirlilikten kurtulması. Şu anda Van'da binlerce insan çaresiz, sokaklara gittiğinizde, metrepol kentlerde kağıt toplayan çocuklar varken, Bakan çocuklarının böylesi bir servet içinde olması, vicdanen de dinen de kabul edilebilecek bir anlayış değildir. Sayıştaş raporlarının dikkatle takip edilmesi gerekir. Bu yolsuzlukların ve bu gidişatı görmek için müfettiş, savcı ya da Sayıştay denetçisi olmaya gerek yok. Siyasetçilerin mal varlıklarına baktığınızda bu fotoğrafları çok net bir şekilde görebilirsiniz. İki yıl önce TBMM'de rant haritasını açıklarken, büyük bir hassasiyetle çalıştık, bütün bilgileri belgeleri Sayın Başbakan'a gönderdim. Dünyanın her yerinde anamuhalefet partisinin bir iddasına cevap verilmesi gerekir. Ranta dayalı bir sistem var, bu rantı ortadan kaldırmadığımız sürece milyonlarca insanın sorununu çözemezsiniz."

"Bu süreç CHP'li belediyelere de gelirse tutumuzun ne olur" sorusu üzerine de Tekin, "Sorun CHP, AKP, MHP, BDP sorunu değil sorun sistem sorunudur, bir olumsuzluk varsa, bu olumsuzluk kime kadar gidiyorsa gitsin. CHP'li de varmış, yokmuş algısı içinde değiliz. Buna en büyük desteği yolsuzlukla mücadele etmiş Kemal Kılıçdaroğlu verir. Yeter ki Başbakan'ın bilgisi dahilinde yürüyen bir operasyonun devamının gelmesini diliyoruz" diye konuştu.

-Kılıçdaroğlu'nun doğum gününü kutladı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın 9 Aralık Yolsuzlukla Mücadele Etme Günü'nde Twitter'da yazdığı bir mesajda "Dünya yolsuzluk mücadelesi günümüz kutlu olsun" dediğini belirten Tekin, "Bugün Sayın Bağış'tan yeni bir tweet bekliyorum" açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı'na giden gençlerin ailelerine "çocuklarınıza sahip çıkın" çağrısında bulunduğunu ifade eden Tekin, "Aileler ciddiye aldı ve çocuklarına sahip çıktı. Ben de şimdi Sayın Başbakan'a bir çağrıda bulunmak istiyorum; Sayın Başbakan kabinenizdeki bakanların çocuklarına sahip çıkın" diye konuştu.

Tekin, Kılıçdaroğlu'nun bugün doğum günü belirterek, doğum gününü kutladı.

Gürsel Tekin, bir soru üzerine "Mansur Yavaş'ı daha sonra konuşuruz" derken, düşen askeri helikopterde şehit olan askerlere rahmet, ailelerine ve TSK'ya da başsağlığı diledi.

Tekin, toplantıya gelecekleri bildirilen ancak geciken bazı üniversite konsey başkanları ile daha sonra makamında görüştü.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da katıldı.

Muhabir: Barış Gündoğan

Yayınlayan: Eda Ay

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
title