Haberler

CHP, Tam Gün Yasasının 20 Maddesi ile İlgili AYM'ye Başvurdu

Güncelleme:

CHP, tam gün yasasının 19 maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesi ile Anayasa Mahkemesine başvurdu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, tam gün yasasının 19 maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını açıkladı.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında kamuoyunda "tam gün yasası" olarak bilinen yasanın 19 maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını söyleyen Aytuğ Atıcı, dava sonuçlanıncaya kadar maddelerin yürürlüklerinin durdurulmasını istediklerini belirtti. AK Parti'nin bakışına göre sağlığın alınır satılır bir mal olarak görüldüğünü savunan Atıcı, AK Parti hükümetinin sağlık ile ilgili çıkarttığı yasaların büyük kısmının Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. Atıcı, "Bugün yüksek mahkemeye sunduğumuz yasanın da birçok maddesi daha önce iptal edilmiştir. Anayasa Mahkemesi bir yandan iptal ediyor, AK Parti bir iki noktasını değiştirip yeniden çıkartıyor. AK Parti'nin sağlığı getirdiği nokta 'paran kadar sağlık'tır, 'cebinden paran çıkmazsa canın çıkar' mantığıdır" diye konuştu.

Hükümetin Gezi olaylarında eylemcilere sağlık hizmeti veren sağlıkçılarla hesaplaşmak amacında olduğunu savunan Atıcı, "Bu yasa ile diyorlar ki 'sizi 3 yıla kadar hapse atarım 20 bin lira ile cezalandırırım'. Bu maddeyi biz Anayasa Mahkemesi'ne götürdük" ifadelerini kullanarak, Anayasa Mahkemesi'ne götürdükleri 3, 6, 7, 9, 11, 12, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 24, 29, 37, 39, 46, 50, 52. maddelerle ilgili bilgiler verdi.

"Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğümüz maddeler sakat" diyen Atıcı, sağlık hakkının evrensel bir hak olduğunu belirterek, "Kaliteli temel sağlık hizmetlerini her insanın almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

DERSHANELERİN KALDIRILMASI

Dershanelerle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurup başvurmayacakları ile ilgili bir soru üzerine Atıcı, "Bu konuda çalışıyoruz. Türkiye'de çocuklarımızın dershanelere mahkum olmasını istemiyoruz. Ama hükümet ile cemaat arasında yapılan hesaplaşmanın çocuklarımızın üzerinden yapılmasını da istemiyoruz. Hükümet ile cemaatin hesaplaşmasından bize ne. Bunu yaparak çocuklarımız üzerinden hesaplaşıyorlar ve kadrolaşıyorlar. Bu kirli bir hesaplaşmadır, CHP'de bu kirli hesaplaşmanın içine çekilmek istenmiştir. Bizim kol kola gireceğimiz bir tek kesim vardır, o da halkımızdır" dedi.

4 ESKİ BAKAN İLE İLGİLİ FEZLEKELER

Fezlekelerin Meclis'e geldiğini belirten Atıcı, "Bakanlar hakkında hazırlanan fezleke gelir, Meclis'in bilgisine sunulur ve gelen kağıtlardaki yerini alır ve yayınlanır Ama Meclis Başkanı bunların hiçbirisini yapmamıştır. Fezlekelerin içini istedikleri kadar boşaltsınlar, biz o fezlekelerde ilgili kişilerin ne yazdığını biliyoruz. Halkımızın siyaset kurumuna güveni bunların yüzünden sıfırlanmıştır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Anayasa Mahkemesi Aytuğ Atıcı Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title