Haberler

CHP'li Vekillerden Komisyonda Pankartlı Eylem

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Sosyal Güvenlik Reformu'nu salona astıkları dövizlerle protesto etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Sosyal Güvenlik Reformu'nu salona astıkları dövizlerle protesto etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Çalışma ve Sosyal Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri öncesi komisyonun emeklilik yaşını uzatan ve çalışanın birçok hakkının geri alındığı Sosyal Güvenlik Reformu'nu salona astıkları dövizlerle protesto etti. CHP'li İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, oturduğu sıranın önüne 'Siz hiç aç kaldınız mı? Önce yaşa, sonra bakana takıldılar" dövizi astı. CHP'li vekiller ayrıca salonun duvarına 'Pirim ve sene dolalı yıllar oldu. Emeklilik gerçekti hayal oldu', 'Sayın Bakan biz vasıflıyız. İşverene göre vasıfsızız aç mı kalalım?', 'Maç devam ederken kural değişti, ömrüm emekli olmaya yetmedi', 'Sayın Başbakan 17.04.2012 söz verdi, umutlarımızla oynadı', 'Genç yaşta işe başladık, yaşlılığımızda devlet tarafından taca atıldık' dövizleri astı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,

salona gelerek vekillerle tek tek tokalaştı. CHP'li Aslanoğlu, Bakan Çelik'e sırasında asılı olan 'Siz hiç aç kaldınız mı? Önce yaşa sonra bakana takıldılar' dövizini gösterdi. Bakan Çelik ise, "AK Parti iktidarında açlık olur mu?" diyerek Aslanoğlu'na karşılık verdi. Bakan Çelik, daha sonra yerine geçerek bakanlığının bütçesine ilişkin sunumuna başladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ferit Mevlüt Aslanoğlu Faruk Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title