Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel'den 'Telefon Dinlemesi' ile İlgili Açıklama

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, adalet yürüyüşünde telefonlarının dinlemesi ile ilgili bildiklerini soruşturmayı yürüten savcıya anlattıklarını belirterek, “Bizim adalet yürüyüşüne bombalı araçla bir IŞİD saldırısı gerçekleştirildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, adalet yürüyüşünde telefonlarının dinlemesi ile ilgili bildiklerini soruşturmayı yürüten savcıya anlattıklarını belirterek, "Bizim adalet yürüyüşüne bombalı araçla bir IŞİD saldırısı gerçekleştirildi. Araç son anda engellendi. Bu bilgiler bizimle paylaşıldı" dedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara Adliyesi'ne gelerek, adalet yürüyüşündeki telefonlarının dinlemesi ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında savcılığa bilgi verdi. Özel, daha sonra adliye önünde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, "Bilindiği gibi adalet yürüyüşü sırasında adalet yürüyüşüne katılan bizlerin, CHP'li milletvekillerinin dinlendiğine ilişkin bir şüphemiz, kuvvetli bir şüphemiz vardı. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunmuştuk. Bugün sayın savcının daveti üzerine geldik. Bu konu hakkında bildiklerimizi bir kez daha sayın savcıya anlattık. Biz bu durumdan Almanya'da çıkan bir gazete haberinin Türkiye'deki gazeteler tarafından kullanılması üzerine haberdar olduk. Bu gazete haberi Almanya'da sertifikalı bir firmanın istihbarat örgütlerine ama devletlerin istihbarat örgütlerine casus yazılımlar ürettiğini ve bunun için Alman hükümeti tarafından izinli olduğunu ancak Alman Devleti'nin de onayı olmaksızın Türkiye'de bir şahsa bir casus yazılım sattığını öğrendik. Bu satılan casus yazılımı Türkiye'de bir internet sitesine konulduğunu ve o internet sitesi üzerinden yaygınlaştırılan bir hashtag ile adalet yürüyüşünde yürüyenlerin bu hastaghı kullanması dolayısıyla telefonlarına casus yazılım yüklenmesi sağladıklarını ve adalet yürüyüşüne katılanların dinlediklerini öğrenmiştik. Soru şuydu; bizi kim dinledi? Devlet bunu açığa çıkarmalıdır. Buradaki hayal kırıklığı ve buradaki sıkıntı, İçişleri Bakanlığının ve haberleşmeden sorumlu ilgili Ulaştırma Bakanlığının ve hükümetin ilgisizliği. Eğer dinlenen herhangi bir iktidar mensubu, bakan veya bir başka iktidar partisinin genel başkanı olsa gerek Almanya'da, gerek Türkiye'de büyük bir operasyon düzenlenir ve şimdiye kadar bu iş ortaya çıkartılırdı" ifadelerini kullandı.

"Bizim adalet yürüyüşüne bombalı araçla bir IŞİD saldırısı gerçekleştirildi"

Kendi davalarının takipçisi olma durumunda kaldıklarını söyleyen Özel, "Biz savcılık makamının bugünkü yaklaşımından son derece memnunuz. Ancak hükümetin ve idarenin bu konudaki kayıtsızlığını anlayamıyoruz. Alman devletine bu konuda bir soru soruldu mu? Bu konuda bir takibat yapılıyor mu? Bizim adalet yürüyüşümüzü kim niye dinledi? Kaldı ki bizim adalet yürüyüşüne bombalı araçla bir IŞİD saldırısı gerçekleştirildi. Araç son anda engellendi. Bu bilgiler bizimle paylaşıldı. Bunun onunla bir alakası var mı? İçişleri Bakanı bu kadar ilgisiz ve kayıtsız kalınca akla şu geliyor, bizi İçişleri Bakanımı dinledi veya İçişleri Bakanlığımı dinletti?" şeklinde konuştu.

"O sırada kullandığımız bir telefonu sayın savcıya teslim edebileceğimizi söyledik"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Bu istihbarat amaçlı dinlemeler ilk başlarda ortaya atılan ve daha sonra yalan olduğu çıkan konuyu da ispatlar şekilde. O konu da, adalet yürüyüşünün talimatı dış kaynaklardan geliyor diyorlardı. Yüzlerce telefon dinlediler, CHP'yi sıkıntıya sokacak bir şey bulamadılar. Şimdi CHP'ye kurulmuş olan kumpasın ortaya çıkarılma ve boyundan büyük işlere kalkışanların burnunun sürtülme zamanıdır. Biz davanın takipçisiyiz. Buradan da Süleyman Soylu'ya da sesleniyoruz, ölü taklidi yaparak bu işten kurtulamazsın. ya bu yazılımı Türkiye'de alan şirketi, o şirketin kurduğu siteyi ve o siteyi işletenleri bulur adalet önüne koyarsın ve bizi kim niye dinledi öğreniriz. Yoksa sen ölü taklidi yaparsan sorumluluk boynundadır ve senin de peşini bırakmayız. Biz adaletin tesis edilmesini bekliyoruz. Bu yapılmazsa bütün sorumluluk hükümettedir. O sırada kullandığımız bir telefonu sayın savcıya teslim edebileceğimizi söyledik." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Cep Telefonu Özgür Özel Politika Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title