Haberler

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: Deprem davalarında hukuki yanlışlar yapılıyor

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından açılan davalara ilişkin, 'Davaların neredeyse tamamı taksirli suçlardan açılıyor. Bu büyük hukuki bir yanlış. Olası kast söz konusudur.' dedi. Emir, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybedenlerin yakınlarının oluşturduğu 'Adalet Peşinde Aileleri Platformu' üyeleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından açılan davalara ilişkin, "Davaların neredeyse tamamı taksirli suçlardan açılıyor. Bu büyük hukuki bir yanlış. Olası kast söz konusudur." dedi.

Emir, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybedenlerin yakınlarının oluşturduğu "Adalet Peşinde Aileleri Platformu" üyeleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Depremlerin üzerinden uzun bir süre geçtiğini belirten Emir, bilirkişi raporlarının özensiz hazırlandığını söyledi.

Murat Emir, ailelerin delillerin doğru değerlendirilmesini istediğini dile getirdi.

Ailelerin seslerini duyurmaya çalıştığına işaret eden Emir, "Bir kısım müteahhitler firari. Suçunu, kolon kestiğini, kum yerine deniz kumu kullandığını, çimentoyu eksik yaptığını, projeyi bozduğunu biliyor, ilk günden firar." dedi.

Emir, ailelerin adalet beklediğini, firari sorumlular hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını talep ettiğini bildirerek, şöyle devam etti:

"Davaların neredeyse tamamı taksirli suçlardan açılıyor. Bu büyük hukuki bir yanlış. Kolonu kesiyor, kasten bilerek imar planlarını bozuyor ve değiştiriyor, yeteri kadar demir, çimento kullanmıyor, teknik eksiklikler yapıyor, binanın depremde çökeceği apaçık ortada ama sadece taksirli suçlardan yargılanıyor. Bu kabul edilemez. En azından belirli durumlar için olası kasttan yargılanmaları gerekir. Burada olası kast söz konusudur."

CHP Grup Başkanvekili Emir, gerekli denetimleri yapmayan kamu görevlilerinin de yargılanması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Kahramanmaraş Murat Emir Deprem Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title