Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem: Çiftçilerin Sorunlarına Kalıcı Çözümler Üretmeliyiz

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, ülkenin bugünü ve geleceği için çiftçilerin sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti. Adem, çiftçilerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, ülkenin bugünü ve geleceği için çiftçilerin sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.

CHP'nin tarım ve ormancılık politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adem, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'de çiftçinin halinin içler acısı olduğunu, bu özel günü artık nutuk ve vaatlerle geçiştirmenin bir anlamının kalmadığını dile getirdi.

Acil ve köklü tedbirler alınmazsa yakın gelecekte bu günün sadece eskiden çiftçilik yapanları anmak için kutlanacağını vurgulayan Adem, şöyle devam etti:

"Üzülerek görüyoruz ki çiftçilerimiz her geçen gün biraz daha yoksullaşmakta, göç etmekte ve çiftçiliği bırakmaktadır. Üretim maliyetlerindeki fahiş artışlar, iklim krizinin etkileri, pazarlama sorunları, yeterli desteklerin olmaması ve köklü politika eksiklikleri, çiftçilerimizi adeta çaresiz bırakmıştır.

Mazot, gübre, ilaç fiyatlarındaki akıl almaz zamlar, bir avuç tohumun bile altın değerinde olmasına neden olmuştur. Kuraklık, sel ve diğer afetler her yıl milyarlarca liralık zararlara yol açmakta, çiftçilerimiz borç batağına saplanmaktadır. Küresel ısınmanın son yıllarda daha da hissedilir hale gelmesi, geleneksel tarım yöntemlerini işlevsiz kılmaktadır."

"Geçici çözümlerle oyalanmanın anlamı yok"

Erhan Adem, aracılar ve tekelleşmenin önüne geçilememesi nedeniyle çiftçinin ürününün hak ettiği değeri bulamadığını savundu.

Çiftçilerin emeklerinin karşılığını alamadığını, kazançlarının sürekli eridiğini ifade eden Adem, "Yeterli tarımsal destekler, kredi ve sigorta imkanları sunulamamakta, teknik destek ve eğitim eksiklikleri had safhaya ulaşmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Adem, tüm bu sorunların, özellikle genç çiftçileri kırsal kesimden göçe zorladığına dikkati çekerek, şu görüşleri paylaştı:

"Toprağa bağlılığımız her geçen gün azalmakta, atalarımızdan miras kalan bu kutsal mesleğimiz yok olmaktadır. Eğer bu gidişata bir an önce dur denilemezse yakın gelecekte çiftçilik sadece bir anma günü olarak hatırlanacaktır. Bugün artık nutuklar, vaatler ve geçici çözümlerle oyalanmanın bir anlamı yoktur.

Toprağa, üreticiye ve geleceğimize gereken değer verilmediği sürece, Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlamak anlamsızlaşacaktır. Ülkemizin bugünü ve geleceği için, çiftçilerimizin sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretmeliyiz. Aksi takdirde, bu özel günü sadece geçmişte çiftçilik yapanları anmak için kutlayacağız. Bunun olmasına kesinlikle izin vermemeliyiz."

Partisinin iktidar olması halinde ülkenin gerçek efendileri olan çiftçilerin sorunlarına kalıcı çözümler getireceklerini, tarım sektörünü yeniden ayağa kaldıracaklarını vadeden Adem, çiftçileri hak ettikleri refah seviyesine kavuşturacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Erhan Adem Tarım Politika Ekonomi Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 29 Mayıs Survivor elenen isim! İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title