Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bakanların Almanya programlarının iptal edilmesine ilişkin, "Böyle bir şeyi asla içimize sindiremeyiz çünkü o bakan benim ülkemin bakanı. Seçimle iş başına gelmiş bir bakan böyle bir muameleye maruz bırakılmamalı." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bakanların Almanya programlarının iptal edilmesine ilişkin, "Böyle bir şeyi asla içimize sindiremeyiz çünkü o bakan benim ülkemin bakanı. Seçimle iş başına gelmiş bir bakan böyle bir muameleye maruz bırakılmamalı." dedi.

Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Bingöl, Muş'ta vatandaşların referandumu memleket meselesi olarak görüp ona göre oy kullanacaklarına inandığını söyledi.

Muşlu hemşehrilerinin tercihlerine bugüne kadar saygı duyduklarını anlatan Bingöl, "Bu seçim farklı bir seçim. Muşlu hemşehrilerim Muş'a yönetici seçmiyorlar. Milletvekili seçmiyorlar, cumhurbaşkanı seçmiyorlar. Bu seçimde Muş'un da çocuklarının da geleceğini belirleyecek bir oy kullanacaklar. Ben inanıyorum ki Muş'ta da ciddi bir 'Hayır' oyu çıkacak." diye konuştu.

"Evet" ve "Hayır" oyu verecekleri ayrıştırmanın doğru olmadığına işaret eden Bingöl, şunları kaydetti:

"Bir seçim stratejisi olarak, 'Hayır' oyu verenleri farklı bir anlayışla, ihanetle suçlamak o seçmen kitlesine yapılacak en büyük haksızlıktır. Yüzde 50 ve üzerinde bir 'Hayır' oyu söz konusu. Eğer siz 'Hayır' oyu kullanan vatandaşlar içerisinde geçmişte AK Parti'ye oy veren seçmen kardeşlerimizi ya da diğer partilere oy verenleri 16 Nisan'da hak etmedikleri bir suçlamayla karşı karşıya bırakırsanız, bu gerçekten bir siyasetçinin yapacağı en büyük yanlıştır. Biz geçmişte AK Parti'ye oy verenlere hiçbir şekilde bir haksızlıkla yaklaşmadık, biz hepsinin tercihini saygıyla karşıladık."

Bakanların Almanya programlarının iptal edilmesine de değinen Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

"Almanya'da bu ülkenin bakanına karşı yapılan yaklaşım bizim tarafımızdan asla kabul edilemez. Böyle bir şeyi asla içimize sindiremeyiz çünkü o bakan benim ülkemin bakanı. CHP'nin bakanı olmayabilir ama benim ülkemi temsil ediyor. Seçimle iş başına gelmiş bir bakan böyle bir muameleye maruz bırakılmamalı. Bu, bizi üzmüştür. Umut ediyorum ki bu tavırdan en kısa süre içinde vazgeçilir."

Kaynak: AA / Politika

Tekin Bingöl AK Parti Almanya Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title