Haberler

Bülent Arınç'tan Yeni Anayasa Taslağı ile İlgili Değerlendirme

Manisa'da Bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Askeri Müdahaleler Sonrasında Şu ve veya Bu Şekilde Yapılan Anayasaların Artık Türkiye'ye Dar Geldiğini Söyledi.

Manisa'da bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, askeri müdahaleler sonrasında şu ve veya bu şekilde yapılan anayasaların artık Türkiye'ye dar geldiğini söyledi.

Seçim bölgesinde Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MASİAD) düzenlediği iftar yemeğine katılan Bülent Arınç, sivil anayasa tartışmaları ve 21 Ekim'de yapılacak anayasa değişiklikleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Arınç, "Yakında anayasa değişiklikleri oylanacak. Millet kararını verdi belki ama şu anda çok konuşulduğunu görmüyorum. Biraz endişe ediyorum" dedi. 21 Ekim'de sandık başına gidileceğini hatırlatan Arınç, "Anaya değişikliklerinin kabul edilmesi veya edilmemesi konusunda oyumuzu

kullanacağız. 1 Kasım itibariyle de parlamentoda yeni yasama faaliyetlerine başlanacak. Anayasamız 180 maddedir. Bunun 60 maddesi geçtiğimiz yıllarda değiştirilmiştir. Dolayısıyla üçte biri değiştirilmiş bir anayasayla bazen akordu tutturmak zor olur. Hem içinde bulunduğumuz şartlar hem da AB ile ilişkilerimiz hem de bu yaşanan süreç içerisindeki demokratikleşme ve özgürlükler anlamındaki gelişmeler, anayasadaki bazı değişiklik yapılmasını zorunlu kılıyor" açıklamasında bulundu.

Askeri müdahaleler sonrasında şu veya bu şekilde yapılmış anayasaların artık Türkiye'ye dar geldiğine dikkat çeken Arınç, "Daha farklı, insan merkezli, halkı odağına alan, özgürlükleri önemseyen yeni anayasa yapılması gündeme geldi. Yeni anayasa deyince mevcut anayasayı atıp yerine çok iyi bir anayasa gelecek gibi anlaşılmamalı. Anayasanın mevcut maddelerinin yarısına yakının değiştirilmesi istenen bir düşünce var. Bu düşünce kendine göre bir hazırlık yapıyor. Bunu tartışmaya açacak. Buna gerek vardır

veya yoktur. Şurası doğrudur ve yanlıştır, aslında şöyle olmalıdır diyenler de düşüncelerini ifade edecekler" diye konuştu. "Anayasa ilahi kanunlar değildir" diyen Arınç şöyle devam etti:

"Halk eliyle yapılan beşeri kanunlardır. Ben bu tartışmalar sonucunda meclisin yenileştirilmiş veya bazı maddeleri değiştirilmiş anayasa konusunda hem mecliste kabul edilme edilmeme konusunda, mecliste kabul edilse bile halk oylamasına sunulmasından sonra yürürlüğe gireceğini düşünüyorum. Ancak, bunun için acele edilmiyor. Sanıyorum 2008'in ilk üç ayına kadar sarkabilecek, 6 aylık bir süreçte bu çalışmaların ortaya çıkması ve faydalı faydasız tartışmalarından sonra meclisin bu konuda bir karar vereceğini

ümit ediyorum."

(ÖA-Mİ-OK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title