Haberler

Başbakan Erdoğan Pakistan'da

Erdoğan, Pakistan’ın milli şairi Muhammed İkbal’in mezarını ziyaret etti Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Şerif, Başbakan Erdoğan onuruna akşam yemeği verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın milli şairi Muhammed İkbal'in mezarını ve Badşahi Camii'ni ziyaret etti.

Pakistan'ın Lahor kentinde temaslarına devam eden Başbakan Erdoğan, Pakistan-Türk İş Forumuna başkanlık etti. İş forumunun ardından Huzur-i Bağ bölgesine geçen Erdoğan, Pakistan'ın "fikir babası" olarak kabul edilen milli şair Muhammed İkbal'in mezarını ziyaret etti.

İkbal'in mezarının yanında yer alan Badşahi Camii'ni de gezen Erdoğan, Lahor Kalesi'nin Badşahi Camii'ne açılan Alemgiri Kapısı önünde Türk heyeti için hazırlanan kültür etkinliğini izledi.

Erdoğan, daha sonra Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Navaz Şerif'in, onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Yemekte Erdoğan ve Navaz Şerif'e, Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve  Mevlüt Çavuşoğlu ile Pakistan-Türk İş Forumu için bu ülkeye giden Türk iş adamları da eşlik etti.

Türk iş adamları basın minibüsünde

Yemeğe katılan bazı iş adamları, konaklayacakları otele dönüşlerinde, kendilerini için ayrılan araçlara yoğun trafik ve kalabalık nedeniyle  ulaşamayınca Türk gazetecilerin daveti üzerine, basın için ayrılan minibüse bindi.

İş adamları Hüsnü Özyeğin, Hamdi Akın, Bülent Eczacıbaşı, Ethem Sancak, Mehmet Ali Yalçındağ, Ali Kibar ve Nezih Barut'un, basın minibüsünde kendi aralarında ve gazetecilerle yaptıkları espriler, yoğun Lahor trafiğinde eğlenceli dakikalar yaşattı. Özellikle Ethem Sancak ve Mehmet Ali Yalçındağ'ın Pakistan ziyaretine ilişkin yaptıkları şakalar minibüs içerisinde gülüşmelere neden oldu. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Muhammed İkbal Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title