Haberler

Başbakan Binali Yıldırım: "Türkiye'nin İlk Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6a, Üretimi...

Başbakan Binali Yıldırım: "Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, üretimi başladı.

Başbakan Binali Yıldırım : " Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, üretimi başladı. 2020'de uzayda yerini alacak"

-"Neresinden bakarsanız, adı ne olursa olsun, bu bir vahşettir, bu bir cinnettir. Şunu bilin ki Türk halkı, Amerikan halkının acılarını en yürekten paylaşıyor"

-"2002'de sadece savunma sanayi ile alakalı 66 proje üzerinde çalışırken bugün 543 proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projelerin toplam bütçe büyüklüğü 60 milyar dolardır"

-"Teknopark'lar açtık. 2750 teknik vasıflı personel çalışıyor. Ankara Kahramankazan'da 80 milyon avro bedelle uydu test ve entegrasyon merkezi açtık. Kendi uydumuzun üretimine başladık. Ülkemizde geliştirilen uydu parçaları testleri artık uzayda gerçekleştiriliyor"

ESKİŞEHİR - Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi Tesisleri'nin açılışında konuştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Eskişehir Türksat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title