Haberler

Bakan Günay Demre'ye Kendi Adına Kütüphane Kuracak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'nın Demre İlçesi'nde kendi adına kütüphane kuracağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'nın Demre İlçesi'nde kendi adına kütüphane kuracağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendi özel kitaplığından Demre Belediyesi Kütüphanesi'ne 500 kitap gönderdi. Bakan Günay'ın gönderdiği kitapları Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Belediye Başkanı DP'li Süleyman Topçu teslim aldı. DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Bakan Günay, gönderdiği kitapların tamamını kendi kitaplığından seçtiğini söyledi. Kitap sayısını 5 bine tamamlamak istediğini kaydeden Bakan Günay, "Şu anda planlaması yapılan, Demre Belediye Sarayı ve Kültür Merkezi'nde kendi olanaklarımla bir 'Ertuğrul Günay Kütüphanesi' kurmak istiyorum. Demre, tarihi ve turistik bir kent. Bu nedenle kütüphanede ağırlıklı olarak tarih, arkeoloji ve sanat kitapları yer alacak. Tabii ki bunların yanında roman, öykü ve şiir kitapları da bulunacak" diye konuştu.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ise Bakan Günay'ın şu ana kadar 2 bin 500 kitap gönderdiğini belirtti. Karaman, "Bu sayede Belediye Kütüphanesi zenginleşti. Çok iyi bir kütüphaneye kavuştuk, kendisine Demreliler adına teşekkür ediyoruz" dedi. - Antalya / Demre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Yusuf İzzet Karaman Ertuğrul Günay Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title