Haberler

Bakan Ergin Reyhanlı'da

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı Barajı'nın 2015 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı Barajı'nın 2015 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Bakan Ergin, Reyhanlı Barajı inşaat alanında incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Hatay'ın daha önce sulama projeleri açısından geri kalmış bir vilayet olduğunu belirterek, "Bu çilekeş ve vefakar çiftçimiz yıllar yılı kendi vurmuş olduğu sondajlarla elektrik enerjisi tüketerek suyu yeryüzüne çıkarıp çiftçilik yapmaya ve ayakta kalmaya çalıştılar. Oysa çiftçilikte en büyük maliyet maalesef hala enerji. Sulama için sarfetmiş olduğumuz kaynaklar çiftçimizin belini büken gider kaynağı. Bu açıdan yıllar öncesinde yapılmış bir takım projeksiyonlar. Sulama master programları var ama bu sulama planlarının hayata geçirilmesi noktasında maalesef başarılı olunamamış" dedi.

Amik Ovası'nın Afrin'in bir parçası olduğunu belirten Ergin, "Reyhanlı Barajımız konuşmayı bile düşünürken tereddüt ettiğimiz bir proje. Çünkü yatırım maliyetleri çok yüksek. Şöyle ifade etmek gerekirse Reyhanlı barajının gövdesi yaklaşık 128 milyon liraya mal oluyor. Sulama ve toplulaştırma için 350 milyon lira yapım bedelleri. ve ihtiyaç duyulduğunda Asi'den terfi ve takviye için ihtiyaten ihtiyaç olduğunda alınması düşünülen su için yaklaşık maliyet 150 milyon lira toplamda 600 milyon liranın üzerinde bir yatırım bedeli olan büyük bir projeden bahsediyoruz. Bunu söyleyip de yerine getiremezseniz altında kalırsınız. Tesisin yüzde 35'lik kısmı imar ve inşa edilmiş durumda. İnşallah yıl sonuna kadar daha seri bir üretim ile 2014' e çok daha verimli bir performansla girilecek. Değerli çiftçilerimiz bu tesise bitiminde Karasu'dan 240 metreküp su gelmesi planlandı. Afrin'den 20 milyon metreküp ve ihtiyaç olması halinde de Asi'den terfi ile alabileceğimiz yaklaşık 130 milyon metreküp su kapasitemiz var. Bizim ovadaki yıl ihtiyacımız yaklaşık 600 bin dekar için 270 milyon metreküp su gerektiğini ama öngörülenden fazla şartlar gelişir de, su rezervlerinde azalma olur ise bu defa ihtiyat kaynaklarımızdan terfien su aktarıp oradan bu araziyi sulama imkanı bulacağız.15.05.2015 saat 15.15'te inşallah gövdenin kurdelesini keseceğiz" dedi.

Ergin daha sonra barajda inceleme yaptı ve ilgililerden bilgi aldı.

Ergin'in incelemelerine Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AK Parti ilçe yönetimi ve bazı kurum müdürleri katıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Reyhanlı Ak Parti Afrin Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title