Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü nedeniyle darp edilen Fatma Dilara Aslıhan'ı ziyaretini, "olumlu ama geç kalınmış bir hamle" olarak değerlendirdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü nedeniyle darp edilen Fatma Dilara Aslıhan'ı ziyaretini, "olumlu ama geç kalınmış bir hamle" olarak değerlendirdi.

Ataş, AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, AK Parti teşkilatlarının en hazırlıklı teşkilat olduğunu, 25 Şubat'ta yapacakları tanıtım toplantısının ardından, milletvekilleri ve bakanların yanı sıra geçmiş dönem milletvekilleri ve il başkanlarıyla topyekun sahaya ineceklerini söyledi.

Referandumdan "hayır" çıkması halinde nasıl bir tablo oluşacağına dair Ataş, "Bugüne kadar Türkiye'de milletimiz ne karar vermişse başımızın tacıdır. Ucunda ölüm yok, yani 'hayır' çıkarsa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yürürlüğe girmemiş olacak, mevcut parlamenter sistem devam edecek. Buna da herkes saygı duyacak." dedi.

Ataş, CHP'nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götürmeme kararını değerlendirirken "Bu sefer gitmeyelim diye düşündüler, partilerinin yönetimlerinde almış oldukları kendi görüşleri, kendi kararlarıdır." ifadesini kullandı.

"Olumlu ama geç kalınmış bir hamle"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü nedeniyle saldırıya uğrayan Aslıhan'ı ziyaretini, "olumlu ama geç kalınmış bir hamle" olarak nitelendiren Ataş, şunları kaydetti:

"Geç kalınmış hamleler, keşke bunu daha önce aynı hareketlere maruz kalmış mağdurlara karşı da tavrını sergilemiş olsaydı. Ben olumlu ama geç kalınmış bir hamle olarak buluyorum. Şimdi milletten bugüne kadar teveccüh görmediklerini yeni mi fark ediyorlar bilemiyorum. Millet neden CHP'ye gerekli teveccühü göstermiyor. Yüzde 25'lerin üstüne oy oranları çıkmıyor. Geçmişteki uygulamalarını millet gördüğü için şimdi yeni bir strateji belirleyerek, yeni bir siyaset tarzı geliştirerek böyle bir anlayışla siyaset yapmayı kendilerine uygun görüp, böyle bir yol izliyorlarsa tebrik ediyorum. İkna odalarında öğrencileri ikna edenleri getirdiler milletvekili yaptılar. Ben bugün geldikleri noktada seviniyorum. Türkiye güzel bir mesafe katetmiş oluyor. Muhalefet partisi de iyi bir tavır sergilemiş oluyor. Keşke bütün mağdurların, haksızlıkların, hukuksuzlukların karşısında birlikte durabilsek. Biz hep öteden beri bunu savunan bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Yeni bir metot yeni bir uygulama olarak değerlendiriyorum, inşallah bundan sonra da böyle olur."

"Teşkilatlarımızı sürekli uyarıyoruz"

Ataş, parti teşkilatlarına disiplin içinde ve genel merkezin talimatları doğrultusunda hareket etmeleri yönünde her zaman uyarılarının olduğunu, Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in istifasına neden olan açıklamaları sonrasında da teşkilatlarının uyarıldığını söyledi.

Erdem'in konuşmasını kamuoyunun abartmasını doğru bulmadığını dile getiren Ataş, "Cezai müeyyidesi yapılmış, gereği yapılmıştır. Ama bunu çok abartarak Türkiye'nin gündemine oturtulmasını da doğru bulmuyorum." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Ataş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title