Haberler

Polise Yeni Lojman Müjdesi

Doğu ve Güneydoğu İllerinde Görev Yapan Polisler İçin Toplu Konut İdaresi ile Ortak Çalışma Yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, Yeni Bin 130 Lojman İçin Anlaşmaya Vardı.

- Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapan polisler için Toplu Konut İdaresi ile ortak çalışma yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni bin 130 lojman için anlaşmaya vardı.

ANKARA(ANKA) Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapan polisler için Toplu Konut İdaresi ile ortak çalışma yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni bin 130 lojman için anlaşmaya vardı.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da görev yapan polisler için yeni lojman çalışmaları başlatıldı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı antlaşma sonucunda bu bölgelerde görev yapan emniyet personeline bin 130 lojman daha yapılmasına karar verildi.

Yeni lojman yapımına ilişkin protokol Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar arasında düzenlenen bir törenle imzalandı. Törende konuşan Köksal, TOKİ'nin bu güne kadar Emniyet'e sekiz bin 706 adet lojman yaptığını belirtti. TOKİ'nin, iki bine yakın polisi de ev sahibi yaptığını belirten Köksal, "Emniyet uzun zamandır kavuşamadığı lojman ve konutlara kavuştu. Bu sayı poliste bir rahatlama sağladı" diyerek TOKİ'ye teşekkür etti.

TOKİ Başkanı Bayraktar ise lojmanları eritme kararı alan AKP hükümetinin bu kararını polis ve asker için yürürlüğe koymadığını belirterek "Sayın Başbakan, özel koşulları nedeniyle polis ve askere lojman yapımı konusunda bana bizzat talimat verdi" dedi. Lojmanları Emniyet'in kendilerine hibe ettiği arsalara inşa ettiklerini, yaptıkları evlerin bir kısmını da vatandaşlara sattıklarının altını çizen Bayraktar, "TOKİ bu konutları zarar etmeden yapıyor" dedi. Bayraktar, "Başta Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan kardeşlerimiz olmak üzere evsiz polis kalmayana kadar bu gayretlerimiz devam edecek. Emniyet'e ayrıca örnek karakollar da yapacağız. " dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title