Haberler

PKK Geri Çekilme Şartlarını Açıkladı

Güncelleme:

Murat Karayılan, Almanya'daki Nevruz kutlamasına gönderdiği mesajla Abdullah Öcalan'ın çağrısına yanıt verdi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 21 Mart günü Diyarbakır'da 2 milyona yakın kişinin katıldığı Nevruz kutlamasında PKK'lıların sınırdışına çıkması için tarihi bir barış çağrısında bulunan Abdullah Öcalan'a, bugünkü Bonn Nevruz kutlamasında yanıt verdi.

Karayılan mesajında, "Öcalan'ın verdiği karar aynı zamanda hepimizin de kararıdır" derken, geri çekilme için gerekli koşulları da açıklıyor.

GERİ ÇEKİLME ŞARTLARI

PKK'lılar hiçbir askeri eylem yapmayacaklardır. Türkiye sınırlarında olan askeri faaliyetleri, ateşkes çerçevesinde planlanacaktır. Ama eğer güçlerimize saldırı olursa, elbette güçlerimiz bu saldırılar karşısında kendilerini koruyacaklardır. Bir kere daha saldırılara karşı misilleme hakkımız olacaktır.

Ama eğer, güçlerimize karşı saldırılar olursa, o zaman gerilla güçlerimiz kendilerini koruyacaklardır. Bu dünyevi bir haktır, meşru bir haktır. Uluslararası yasalarda da bu var. Yok eğer kimse güçlerimize saldırmazsa güçlerimizde hiçbir askeri eylem yapmayacaktır. Şimdilik kesinleşen kararımız budur.

GERİ ÇEKİLME ZEMİNİ OLUŞTURULURSA ONU DA YERİNE GETİRİRİZ

Geri çekilmeye ilişkin olarak da; eğer Türk devleti, hükümet ve parlamento sorumluluğunu yerine getirir ve geri çekilmeye ilişkin gerekli kararları alırsa, gerekli komisyon ve kurumları oluşturursa, geri çekilmenin zeminini eğer oluşturursa biz onu da yerine getireceğiz. Şimdi bu zeminin oluşturulmasını bekliyoruz. Bu konularda bizim söyleyeceklerimiz kısaca budur.

SAVAŞA DA BARIŞA DA HAZIRIZ

Herkesin bilmesi gerekir ki, bu tarihi döneme biz PKK olarak hazırız. Biz savaşa da hazırız, barışa da hazırız. Hareketimiz 2012 hamlesinde gösterdiği silahlı savaşımındaki gelişime göre yeni hamlelerin yapılmasına ve yeni gelişmelerin sağlanmasına da hazırdır. Ama Öcalan'ın perspektifine göre ve bizlerin esas tercihi de demokratik çözümdür. Bu konuda gerekli olan adımları atacağız ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Bu konuda biz karar sahibiyiz.

Bu sürece taktik bir hamle olarak yaklaşmıyoruz, stratejik görüyoruz. Bunu herkes bilmeli. Biz sonuna kadar samimi, kararlı ve cesaretle halkların kardeşliğini ve demokratik çözümü geliştirmek ve bu çerçevede sonuca ulaşmak istiyoruz. Tüm halkımızın, tüm yurtseverlerin ve tüm arkadaşların Öcalan'ın perspektifini doğru bir şekilde anlaması gerekir. Öcalan'ın perspektifi özgürlük mücadelesinde yeni bir dönem başlatıyor. Bu bir son değil, bir başlangıçtır. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır.

PARİS KATLİAMI AYDINLATILMALI

Avrupa'nın ortasında, Paris'te bize saldırı oldu. katliam oldu. (9 Ocak 2013'teki) Paris katliamının açıklanması gerekir. Biz Şehit Sara'ları (Sakine Cansız), Rojbinleri (Fidan Doğan), Ronahileri (Fidan Şaylemez) unutmayız. Bunun açıklanması gerekir ve hesap sorulması gerekir.

Devrimimiz bugün çok önemli bir aşamaya girdi. Önümüzde tehlikelerin olduğu da doğru. Herşey kesinleşmiş değil. Ama bizlerin mücadeleyi yükseltmesi lazım. Riskler var, ama riskleri azaltmak için ve Öcalan'nın perspektifine göre hareket edebilmemiz için bizlerin daha fazla birlik olması gerekir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Murat Karayılan Abdullah Öcalan Almanya Paris Barış Süreci Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title