Haberler

Perşembe Pazarı’nda Son Söz

Güncelleme:

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün Perşembe Pazarı'nın Eski Salı Pazarı Alanına Taşınmasının Ardından Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklamalarda Bulundu.

Belediye başkanı cengiz ergün perşembe pazarı'nın eski salı pazarı alanına taşınmasının ardından yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Pazar yerinin taşınmasından hem esnafın hem de vatandaşların memnun olduğunu ifade eden Başkan Ergün, sayıları beşi geçmeyen bazı kişilerin provokasyonuna izin vermeyeceklerini belirterek aldıkları kararın arkasında olduklarını bir kez daha vurguladı.

Perşembe Pazarı'nın eski Salı Pazarı alanına taşınmasının ardından mağdur olduklarını ileri süren bazı kişilerin son günlerde yasal olmayan bölgelerde tezgâh açması üzerine Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir basın toplantısı düzenledi. Belediye Encümen Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, Belediye Meclis Üyesi Ömer Bingöl, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ve Manisa Meyve Sebze Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Halim Şener, belediye ile ortak aldıkları karara saygı duyduklarını ancak en kısa zamanda Manisa'ya kapalı pazaryeri yapılması gerektiğini söyledi. Pazaryeri değişikliğinin hep birlikte aldıkları bir karar olduğunu ifade eden Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasar Geriter'de eski Salı Pazarı alanına kurulan Perşembe Pazarı'nın yeterli olmadığını ve Manisa'ya kapalı pazaryeri yapılmasının kaçınılmaz olduğunu savundu.

Pazaryerleri Manisa'nın 30 yıllık sorunu

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Geriter ve Pazarcılar Odası Başkanı Şener'in ardından konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün pazaryerlerinin Manisa'nın 30 yıllık sorunu olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yaz ayında Manisa genelinde yaptıkları anketin ardından yüzde 70'lik bir oranla vatandaşların Perşembe Pazarı'nın taşınması noktasında görüş bildirdiğini hatırlatan Başkan Ergün, Esnaf Odaları Birliği ve Pazarcılar Odası ile yaptıkları görüşmelerin ardından ortak kararla pazarı taşıdıklarını söyledi. Halkın ve pazarcı esnafının yüzde 95'nin alınan karardan memnun olduğunu ifade eden Başkan Ergün, "Ancak sayları 5'i geçmeyen bazı kişiler olayı provoke ediyorlar. Mağdur oldukları ileri sürülen 21 kişilik liste bana iletildi.

Bu listede bizim Belediye Meclis Üyemiz Ömer Bingöl ve Pazarcılar Odası Müdürü Mahmut beyin adı var. Bu abesle iştigaldir. Ayrıca mağdur olduklarını belirten bu arkadaşlar daha önce eski Salı Pazarı'nda olan yerlerini satmışlar. Hatta mağdur olduğunu ileri süren Muhittin Ödül isimli bir arkadaşımız eski Salı Pazarı'nda bulunan yerini 48 bin TL'ye satmış. Bu kişiler şimdi mağdur olduklarını ileri sürerek kanunsuz tezgah açmaya çalışıyorlar. Bununda takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Ancak biz aldığımız kararın sonuna kadar arkasındayız" dedi.

İspatlamakla Mükellefler

Perşembe Pazarı'nın taşınmasının ardından ilçelerden gelen pazarcı esnaflarının kendi bölgelerine döndüğünü hatırlatan Başkan Ergün, "Şunun da bilinmesini istiyorum. Manisa'ya Salihli, Turgutlu ve Akhisar'dan gelen pazarcı esnafları yıllardır burada tezgâh açtılar. Ancak o ilçelerde tezgâh açmak isteyen Manisalı pazarcılarımıza yıllardır izin verilmedi. Geçtiğimiz hafta da söyledim. Herkes evine dönecek. Yine bizim yeni Perşembe Pazarı alanında para karşılığı bizim ve Pazarcılar Odası tarafından tezgâh satıldığı söylentileri dolaşıyor. Bunu ispatlasınlar yapanın alnını karışlayım. İddia sahipleri iddialarını ispatlamakla mükellefler" diye konuştu.

Eski Perşembe Pazarı Bölgesi'ne 2.2 Milyon Yatırım

Pazarın taşınmasının asıl nedenleri arasında bölgenin yıllardır hizmet alamaması olduğunu dile getiren Başkan Ergün, "Şu anda Çarşı Bulvarı, Murat Caddesi ve Eski Bedesten Meydanı olarak bilinen bölgenin ihalesini biz üç ay önce yaptık. Şu anda çalışmaları da başlamış durumdadır. Biz oraya 2.2 milyon TL yatırım yapacağız.

O bölgede bulunan esnaf arkadaşlarımızın işleri yapacağımız çalışmaların ardından daha da artacak" dedi. Öte yandan kapalı pazaryeri ile ilgili gelişmeleri de paylaşan Başkan Ergün, mevcut garaj alanında yapılacak olan belediye hizmet binası, pazaryeri ve otopark projesinin ulusal çapta yarışmaya çıktığını hatırlatarak, "İstanbul, Ankara, İzmir ve Manisa'dan oluşan jüri üyeleri çalışmaların bitirdi. Teknik şartnamelerde yerine getirildi. Bunun sürecinin de altı ay süreceğini tahmin ediyoruz.

Yarışma sonucunda 12 proje belirlenecek. Ayrıca danışma kurulu oluşturuldu. Bu kurulda Manisa Belediyesi'nde hizmet etmiş eski başkanlarda var. bu danışma kurulunun belirleyeceği proje ile belediye hizmet binası, kapalı pazar yeri ve otopark inşaatı start alacak. 10 bin metrekare pazaryeri alanında tezgâh sayısı toplam bin olacak. Bunun yanında yerin altında 45 bin metrekarelik otopark alanı da bin 500 araçlık olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title