Haberler

Perre Antik Kenti'nde Tünel Bulundu

Adıyaman Müze Müdürlüğü Tarafından Perre Antik Kenti'nde Yapılan Kazı ve Temizleme Çalışmaları Sırasında, Yeraltına İnen Bir Tünel Bulundu.

Adıyaman Müze Müdürlüğü tarafından Perre Antik Kenti'nde yapılan kazı ve temizleme çalışmaları sırasında, yeraltına inen bir tünel bulundu.

Perre Antik Kenti nekropol alanı ve Mozaikli Villa kazı bölgelerinde Özel İdare bütçesiyle 3 yıldır sürdürülen kazı çalışmaları, bu yıl daha geniş kapsamlı olarak devam ediyor. Kazı başkanı ve Adıyaman Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan'ın öncülüğünde 4 arkeolog ve 80 işçiyle yürütülen kazı ve temizleme çalışmalarında, yeraltına uzanan bir tünel bulundu. Perre Antik Kenti'nde kaya mezarları, lahit ve odaların olması gerektiğini, ortaya çıkan tünelin şaşırtıcı olduğunu belirten arkeologlar, tüneldeki

toprak dolguların temizlenmesi çalışmalarının sürdüğünü, şu ana kadar 20 metreye kadar inilebildiğini kaydetti.

Adıyaman Valisi Halil Işık, tünelin kesin işlevinin temizleme çalışmalarının ardından ortaya çıkacağını açıklayarak, "Basamaklı uzun bir girişe sahip ve işlevi henüz tespit edilemeyen bir yapı ortaya çıktı. Temizleme çalışmaları, yapının bitimine kadar devam edecek. Perre'de bu özellikte bir yapının ortaya çıkması ilginç" dedi.

Kazı ve temizleme çalışmalarının yaklaşık 1 aydan beri devam ettiğini kaydeden Işık, "Bugüne kadar yapılan kazı ve temizleme çalışmalarında 3 galeride çalışmalar bitirildi. 8 galeride temizleme ve kazı çalışmaları devam ediyor. 1 aylık zaman diliminde 1 kireç taşı kabartma, 1 altın yüzük, 5 cam bilezik, 4 kandil, 1 taş damga mühür, ok uçları ve çok sayıda bronz sikke bulundu" şeklinde konuştu.

(AA-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title