Haberler

Para Cezasını Ödeyemeyen Taraftar 10 Gün Hapis Yatacak

Rize'de Geçen Sezon Oynanan Çaykur Rizespor- Galatasaray Karşılaşması Sırasında Sahaya Yabancı Madde Attığı ve Küfürlü Tezahüratta Bulunduğu Gerekçesiyle 1.112 YTL İdari Para Cezasına Çarptırılan 25 Yaşındaki Ahmet Çeliker, Cezayı Ödeyemeyince 10 Gün Hapis Cezası Aldı.

Rize'de geçen sezon oynanan Çaykur Rizespor- Galatasaray karşılaşması sırasında sahaya yabancı madde attığı ve küfürlü tezahüratta bulunduğu gerekçesiyle 1.112 YTL idari para cezasına çarptırılan 25 yaşındaki Ahmet Çeliker, cezayı ödeyemeyince 10 gün hapis cezası aldı.

2005- 2006 futbol sezonunun 30'uncu haftasında Rize Atatürk Stadyumu'nda oynanan ve Galatasaray'ın 4- 2 kazandığı maçta, fanatik Çaykur Rizespor taraftarı Ahmet Çeliker'in, maç sırasında sahaya yabancı madde attığı ve küfürlü tezahüratta bulunduğu polis kameraları tarafından tespit edildi. 5149 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında İl Spor Güvenlik Kurulu, taraftara 1.112 YTL idari para cezası kesti. Ahmet Çeliker, kendisine tebliğ edilen cezayı 7 gün içinde bağlı bulunduğu vergi dairesine ödemeyince ilgili vergi dairesi 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükmüne göre mahkeme yoluyla tahsile gitti. Mahkeme sonucunda da parayı ödeyemeyeceğini bildiren Çeliker, 10 gün hapis cezasına çaptırıldı.

Ahmet Çeliker, ''Maç sırasında Galatasaray taraftarları bize ve yönetimimize karşı küfürlü tezahüratta bulununca ben de onlara karşılık vererek elimdeki tırnak makasını onlara doğru fırlattım. Polis kameraları da bunu tespit etmiş. Bana daha sonra para cezası geldi. İşsiz olduğum için bu parayı ödeyemedim. Şimdi 10 gün hapis yatmam gerekiyor. Burada adaletsizlik var. Bu cezalar sadece Rize Stadı'nda kesiliyor. Simdi de maddi durumum iyi olmadığı için cezayı ödeyemeyeceğim ve mecburen hapse gireceğim'' dedi. Ahmet Çeliker'in, 10 gün içinde cezaevine gönderileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title