Haberler

Papa, Angelus Duasında Türkiye Seyahatine de Değindi

Roma Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Papa 16. Benediktus, Geleneksel Olarak Her Pazar Günü Öğle Saatlerinde Yapılan Angelus Duasından Sonraki Konuşmasında Türkiye'ye Yapacağı Seyahate de Değindi.

Roma Katolik Kilisesi ruhani lideri Papa 16. Benediktus, geleneksel olarak her pazar günü öğle saatlerinde yapılan Angelus Duasından sonraki konuşmasında Türkiye'ye yapacağı seyahate de değindi.

16. Benediktus, çalışma odasındaki pencereden, Aziz Petrus Meydanı'nda kendisini dinlemeye gelen Katoliklere hitaben yaptığı konuşmada, "Değerli kardeşlerim, bildiğiniz gibi önümüzdeki günlerde ziyaret için Türkiye'ye gideceğim. Tarihi ve kültürel zenginliği malum olan değerli Türk halkına nazik selamlarımı şimdiden yollamak istiyorum. Bu halka ve temsilcilerine, takdir ve samimi dostluk duygularımı dile getirmek istiyorum" dedi.

Papa, konuşmasında, Türkiye'de Katolik cemaatiyle buluşmaktan ve Fener Rum Patrikhanesini ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyacağını belirterek, "Orada, varlığını sürekli yüreğimde duyumsadığım küçük Katolik cemaatiyle buluşacağım, Aziz Andreas Yortusu münasebetiyle Ortodoks Kilisesi ile kardeşçe bütünleşeceğim anı, büyük bir heyecanla bekliyorum" dedi.

Bu arada Kardinalliği döneminde Türkiye'nin AB'ye alınmasına karşı çıkan Papa 16. Benediktus'un Türkiye ziyaretinden önce, Vatikan yetkililerinin Türkiye-AB ilişkileri konusunda tarafsız olduklarını ima edici açıklamalarda bulunmaları dikkati çekiyor.

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Tarcisio Bertone'nin de, İtalyan devlet televizyonu Rai Due'ye verdiği demeçte, "Temennim, Türkiye'nin AB'ye girebilmek için önüne konulan koşulları yerine getirebilmesidir" dediği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title