Haberler

"Pamukta Makineli Hasat Yüzde 50 Tasarruf Sağlıyor"

Pamukta Makineli Hasadın Toplam Maliyette Yüzde 50 Tasarruf Sağladığı ve Kirlenmeyi Önlediği Bildirildi.

Pamukta makineli hasadın toplam maliyette yüzde 50 tasarruf sağladığı ve kirlenmeyi önlediği bildirildi.

Adana Çiftçiler Birliği'nde yapılan "Makineli hasat ve pamuk" konulu toplantıda pamukta makineli hasadın önemi anlatıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Yüksek Ziraat Mühedisi Doç. Dr. Fehmi Gülyaşar, pamukta makineli hasat yapan çiftçinin toplam maliyette yüzde 50 tasarruf sağladığını söyledi. Gülyaşar, bir pamuk makinesinin yaklaşık 500 işçi üretimine bedel olduğunu, ayrıca tarım işçisi sıkıntısını gidermenin yanında üründe kaliteyi de artıracağını belirterek, "Tarım işçisi sıkıntısı yaşanıyor.

Pamuğun hiçbir zaman elle toplanmasına taraftar olmadık. Biri 500 işçiye bedel hasat makineleri, hem temiz toplamayı hem de kaliteyi sağlıyor. Pamuğun elle toplanması ilkel ve sağlıksız bir yöntemdir. Bu ilkelliğe son yıllarda artan tarım işçisi sıkıntısı da eklendi. Bunun yanı sıra tarım işçiliği Türkiye'de sosyal bir yara. Çocukları ve hastalarıyla birlikte göç eden tarım işçileriyle birlikte başka sosyal sorunlar da ortaya çıkıyor. Bu nedenle Türkiye'de makineli hasat süratle artırılmalı'' dedi.

(FK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title