Haberler
BBC

Özgür Ruhlu İnek, Çiflikten Kaçıp Bizon Sürüsüne Katıldı

Güncelleme:

Polonya'da çiftlikten kaçan inek, tarihi Bialowieza Ormanı'nda yaşayan bir bizon sürüsüne katıldı.

Polony'da bulunan bir çiftlikten firar eden inek, bizon sürüsüne katıldı. 2017 sonbaharında sürüye katılan ineğin kışı sürüyle birlikte geçirerek hayatta kalmayı başardığı ortaya çıktı.

SÜRÜNÜN İÇİNDE TESADÜFEN FARK EDİLDİ

"Özgürlüğüne düşkün" inek Kasım ayında 50 üyeli bir sürü içinde ornitolog Adam Zbyryt tarafından fark edilmişti.

Polonyalı TV kanalı TVN24'e konuşan Zbyryt, "Bialowieza Ormanı yakınlarında bizon görmek sıra dışı bir olay değil. Fakat aralarındaki bir hayvan benim dikkatimi çekti: Rengi bizonlardan çok farklıydı" dedi.

BİZONLAR TEHDİT ETMİYOR

Önce bunun bir mutasyon olduğunu düşündüğünü, sonrasında ise dürbünle baktığında hayvanın bir bizon değil Fransız Limuzin türü inek olduğunu fark ettiğini söyleyen Zbyryt, bu hafta tekrardan görülen ineğin sağlıklı olduğunu ve bizonlar tarafından tehdit edilmediğini söyledi.

BİZONLAR İNEĞİ KURTLARDAN KORUMUŞ

Aynı kanala konuşan biyolog Rafal Kowalczyk, "İnek bizonlarla çok da entegre değil, bizonlar tek bir organizma gibi hareket ediyor ama inek dışarda kalıyor" dedi. Dr. Kowalczyk, yine de bizon sürüsünün savunmasının muhtemelen ineği kış boyunca kurt saldırılarından koruyan şey olduğunu söyledi.

ÇİFTLEŞMEMELERİ GEREK

Dr. Kowalczyk'e göre inek tehdit altında olmasa da ineğin kendisi sürüye bir tehdit oluşturabilir.

Bu sıra dışı dostluk ineğin bizonlarla çiftleşmesine yol açarsa sayıları yalnızca 520 olan tehlike altındaki Bialowieza Bizonlarının genleri değişebilir.

Kowalczyk, "İnek için de bir tehlike var, zira bizon buzağıları inek buzağılarından büyüktür ve inek doğum sırasında ölebilir" diyor. Bu nedenle, sürüye katılan inek henüz üremek için genç olsa da, bahardan önce tekrardan çiftliğine döndürülmesi gerekiyor.

Fotoğraf: RAFAL KOWALCZYK

BBC

Komik - İlginç Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (26)

saltoli:

kardes inegin derdi senimi gerdi bunca sorun varken

14
0
yanıtYanıtla
özgürlük savaşçısı devrim kızı:

bir an kendimi gördüm bu inekte

12
2
yanıtYanıtla
Boğa:

fazla özenme istersen o bizonlar senin bildiğin öküzlere benzemez . . .

yanıt3
yanıt0
süleyman şahin:

ulan cemil ne işiniz gücünüz belden aşagı kafa başka bişey için çalışmazki.

yanıt1
yanıt0
özgürlük savaşçısı devrim kızı:

Yorumumu çarpıtmaya çalışmayın hiçbir şekilde başarılı olamazsınız. yorumun afrin harekatı ile bir alakası yok. TSK''yı ve kutsal Türk devletini gönülden destekliyorum Yüce Tanrı Türk ordusunun yardımcısı olsun . Komiklik olsun diye yaptığım yoruma gelen cevaplara bak umarım ruh sağlığınıza tekrardan kavuşursunuz.

yanıt1
yanıt1
Adınızı Yazın:

elin gevurunda ki merhamete bak. hem bizonların neslini düşünüyorlar hem kaçan ineği

12
0
yanıtYanıtla
TESLA:

elin gavuru sadece Müslümanlara merhamet etmiyor

yanıt8
yanıt2
raco:

ellemeyin lan hayvanı size ne:))

12
0
yanıtYanıtla
lombak:

bizde at , eşşek eti yeniyor yakında eşek at kalmıcak piyasada.

8
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Doğanın dengesi der durursunuz. Alın size doğadan kaynaklı bir durum. Rahat bırakın ineği.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title