Haberler

    Mustafa Cengiz: VAR'dan önce Zorlu kayıtları açıklansın

    Güncelleme:

    Türk futbolu hareketli günler yaşıyor. Önce, 5 Aralık'ta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile TFF Başkanı Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Zekeriya Alp'in, Özdemir'in Zorlu Center'daki ofisinde yaptığı toplantı ortalığı karıştırdı. Sonra, 22 Aralık'taki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Cüneyt Çakır ve VAR masasındaki Mete Kalkavan'ın kararları büyük gürültü kopardı. Beşiktaş Kulübü maçın VAR kayıtlarının açıklanması için TFF'ye başvurdu.

    Bu olaylar karşısındaki tutumu merakla beklenen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ise, çarpıcı açıklamalar yaptı. Hasta olmasına rağmen kulüpteki mesaisini sürdüren Cengiz, kolunda serum olmasına karşın soruları yanıtladı.

    "Zorlu, Türk futbolu için bir milattır, derin yaralar açmıştır" diyen Cengiz, Koç-Özdemir-Alp zirvesi için şunları söyledi:

    "Kulüp başkanı, TFF başkanı ve MHK Başkanı bir araya gelebilir. Ama bu toplantı özel bir mekanda, daha önce açıklanmadan ve deklare edilmeden yapılamaz. Eğer yapılırsa bunun açıklanması gerekir. Şimdi bakıyoruz ki bazı kulüpler VAR kayıtlarının açıklanmasını istiyor. 2 noktaya değineceğim: 1-) VAR kayıtlarından önce Zorlu kayıtları açıklansın. 2-) Biz geçen yıl Konyaspor maçından sonra VAR kayıtları açıklansın diye UEFA'ya, IFAB'a iki kere yazı yazdık. Her ikisinde IFAB bunun yerel federasyonun yani TFF'nin yetkisi dahilinde olduğunu bildirdi. TFF'den kayıtların açıklanmasını istedik, ancak TFF cevap dahi vermedi.

    "TÜRK FUTBOLU İÇİN İSTEDİK"

    Bizim orada kastımız 5 dakika boyunca iki hakemin ne konuştuğu idi. Normal bir pozisyon olsa idi VAR kaydının açıklanmasını istemeyebilirdik. Ama tam 5 dakika oyunun durmasına neden olan konuşma bizi de şüpheye düşürdü. Ne konuşuldu? Yoksa bizim konumuz kesinlikle Konyaspor'un galibiyeti ya da mağlubiyeti değildi.

    Bizim konumuz Türk futbolu adına bunun açıklanması idi. İleride de bu tip şeylerin tekrarlanmaması, yaşanmaması içindi. Yani, VAR kayıtlarında bu kadar uzun tartışmaya konu olacak ne var? Gözünüzün önünde olan bir şey neden bu kadar uzun sürdü? O 5 dakikada neler yaşandı?

    'BAVULLA MI GİRDİK?' NE DEMEK?

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Zorlu Center'da TFF yöneticileriyle yaptığı görüşmeyle ilgili, "Oraya sanki bavulla girdik! Görülen yerden girdik çıktık" açıklamasını değerlendiren Mustafa Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

    'Bavulla mı girdik' ne demek? Neden bavul? Rakibimizin sayın başkanı diyor ki; 'Biz Zorlu'ya MHK Başkanı'nı çağırıp hakemleri konuştuk." Güzel! Derbi sonrasında aynı başkan çıkıp, 'Biz kendimize uygun hakemi bulduk. Bu hakemle devam edersek şampiyon oluruz' diyor. İkisini birbiri ile birleştirdiğimizde örtüşüyor.

    "KUŞKULANMAKTA HAKLIYIM"

    Ben bundan kuşkulanmakta haklıyım. Çünkü bu yarışın içindeyim. Kimse rahatsız olmasa da, herkes bunu iyi niyetle görse de, ben Dante'nin sözünde olduğu gibi cehenneme giden yolların iyi niyet taşları ile örülüdür. İyi niyetle ise açıklansın Zorlu'da ne konuştukları."

    "ORTALIK YANGIN YERİNE DÖNERDİ"

    Mustafa Cengiz, Ali Koç-TFF zirvesi için, "Madem bu görüşme legaldi, neden TFF'nin resmi sitesinden yayınlanmadı? Neden ta ki, bir gazeteci bunu açıklamadan önce söylemediniz? O görüşmede G.Saray başkanı olsaydı, ortalık yangın yeri olurdu. Ne terör örgütü kalırdı girmediğimiz, ne şaibeler" dedi.

    "CÜNEYT ÇAKIR BELLİ Kİ O GÖRÜŞMEDEN ETKİLENMİŞ"

    Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Peki sizce Cüneyt Çakır, Ali Koç-Nihat Özdemir-Zekeriya Alp görüşmesinden etkilenmiş midir?" sorumuza şu çarpıcı yanıtı verdi:

    "Öyle görünüyor ki etkilemiş! Görüntü bu. Biz buna karar veremeyiz. Niyet okuyamayız. Ama beni başkasına verilen penaltılar ilgilendirir mi? İlgilendirir. Çünkü ben bu oyunun Galatasaray olarak bir parçasıyım. Yarış 18 takımlı. Eğer bir takım feryat ediyorsa, siz onu duymuyor ve kulağınızı kapatıyorsanız, kendiniz feryat ettiğinizde başkalarının kulak kapatmasına alınmayacaksınız! Ben, kimden gelirse gelsin bu feryatların duyulması, dinlenmesi kanaatindeyim.

    "DERBİNİN HAKEMLERİNE NİYE GÖREV YOK?"

    Mustafa Cengiz, F.Bahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Cüneyt Çakır ile VAR masasındaki Mete Kalkavan'a bu hafta maç verilmediğine dikkat çekerek, "Çok enteresan. Şimdi biz bundan ne sonuç çıkaracağız? Ben bu yarışın içinde doğru davrandığımıza inanıyorum. Öbürleri tersini düşünebilir. Ama bizim yaptığımız bir şey var ise de söylesinler. Bizim manipüle ettiğimiz, zorladığımız bir şey varsa söylesinler" dedi.

    "TWEET ATMASININ SEBEBİ PFDK'YA SEVK EDİLMESİ"

    Fatih Terim'in önceki akşam saat 20.45'te paylaştığı, "Anlaşıldı; ikinci yarı çok ZORLU geçecek" şeklindeki tweeti ile ilgili görüşlerini de açıklayan Cengiz, şöyle konuştu: "Fatih Hoca'nın neden PFDK'ya sevk edildiğini inanın bilmiyorum. Göztepe maçından sonraki konuşmasına tekrar tekrar baktım bir şey bulamadım. Hala anlamadım. Fatih Terim'in disipline neden verildiğini, verilme nedenini hukuksal anlamda çözemedim. Yoksa niyet anlamında bin kere verebilirler. Ama cezayı gerektirecek bir sözcük ben bulamadım. Fatih Terim'e haksızlık yapılmıştır. Hoca da tepkisini bu şekilde vermiştir."

    "FİRAVUN LANETİ GİBİ! O 8 KULÜBÜN 3'Ü KÜME DÜŞTÜ"

    "VAR kayıtları açıklansın dediğimiz için Kulüpler Birliği, 17 kulüp adına bir bildiri yayınladı. Oysa bu açıklamayı yapan 17 değil, 8 kulüptü. Firavun'un laneti gibi o bildiride imzası olan 8 kulübün 3'ü küme düştü."

    Mustafa Cengiz, geçen sezon 24 Kasım'da Konyaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maç sonrası yaptıkları, "VAR kayıtları açıklansın. Hakem Hüseyin Göçek ve VAR masasındaki Halis Özkahya'nın 87. dakikada bizim aleyhimize verilen penaltı sonrası 5 dakika boyunca ne konuştukları kamuoyuna açıklanmalı" dedikleri için, TFF ve diğer kulüplerden tepki gördüklerini hatırlatarak şöyle dedi:

    ÖNCE TFF CEZA VERDİ

    'VAR kayıtları açıklansın' dediğimiz için önce Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bize ceza verdi. Arkasından Kulüpler Birliği Vakfı, bizim dışımızdaki 17 kulüp adına bir bildiri yayınladı. Oysa bu açıklamayı yapan 17 kulüp değil, 8 kulüp idi. Sanki Firavun'un laneti gibi bu 8 kulübün 3'ü küme düştü, 5'i kaldı. O zamanlarda 'Hakemler de insandır, onlar da pekala hata yapabilir' diyen 8 kulüp asla hakem hataları için konuşamaz! Konuşmamaları gerekir.... Hakemler hakkında kesinlikle basın toplantısı yapmamaları gerekir.

    ESKİ ZORLULAR

    Neden? Çünkü, hakemler de insandır, hakemler de hata yapabilir diye kendi web sitelerinden bunu yayınladılar. Tekrar ediyorum; resmi web sitesinden bildiri yayınlayan, gizli mahfillerdeki eski Zorlular (!) Biz Rusya'da maçta iken telefon trafiği ile kendi ortağının aleyhine komplo kurar gibi yaptığın bu gizli eylem neticesinde sen dedin ki; 'Hakemler de insandır. Bir takıma ayrıcalık yapılamaz.' Bitti!

    "GEÇEN YILI DA AÇIKLAYIN"

    Şimdi ne istiyorsun, bizim de istediğimiz 'VAR kayıtları açıklansın' diyorsun. Biz bunu zaten IFAB'a, TFF'ye başvurup istemiştik. Güzel, işi büyütelim! Tamam VAR kayıtları açıklansın ama geçen yılki Konya maçının VAR kayıtları da açıklansın! O bildiriyi yayınlayan 8 kulüp konuşamaz. Ben olsam utanırım, hicap duyarım. Hiçbir şey artık eskisi gibi değil.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Mustafa Cengiz Cengiz Koç Ali Naci Haberler

    Bakmadan Geçme

    Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (93)

    ŞİKESARAY:

    GEÇEN SENE RİZE ONDAN ÖNCEKİ SENE ALANYA DAHA SAYAMADIĞIM BİR ÇOK HAKSIZ ŞAMPİYONLUĞUN ÖNCE HESABINI VERİN ŞİKESARAYLILAR

    11
    19
    yanıtYanıtla
    2010-2011 şampiyonu trabzonspordur:

    sen önce çaldığınız 2011 şampiyonluğumuzu verin

    yanıt2
    yanıt5
    ha ha:

    önce siz oraya buraya gönderdiğiniz hamsilerin hesabını verin. Rizeyi nasıl düşürdüğünüzün hesabını verin sonra hesap sormaya kalkın hamsibeyinliler. . .

    yanıt2
    yanıt3
    GSLİ:

    SİZ SADECE ALİ KABASAKALLA KAZANDIĞINIZ MAÇLAR SAYESİNDE KÜMEDE KALDINIZ YA LA. ÇOK KOMİK OLUYORSUNUZ VARYA . ALİ KABASAKKAL SAYESİNDE GS NİN ELİNDEN ZOR KULTULDUNUZ YİNE . HER SENE AYNI SENARYO YOK 20 YILDIR YENİLMİYORMUŞTA MUŞŞŞŞŞ. HAKEMLER SAĞOLSUN DEYİN BİR KERE DE. AMA O HAKEMİDE ÜSTÜNÜZE BİNDİRİP YENECEZ BU SENE

    yanıt3
    yanıt3
    ŞİKE7BAHÇE:

    beyin bedava sanırım

    yanıt2
    yanıt3
    Aslan:

    Sonuna kadar haklı ve Büyüksün Başkan.

    16
    9
    yanıtYanıtla
    KUZEYLİ:

    GEÇEN SENEKİ VAR KAYITLARINA DA BAKILSIN KIRMIZI KARTLAR VE PENALTILARIN HESABINI SALATASARAY VERSİN. BAŞAKŞEHİRİN ŞAMPİYONLUĞUNU ENGELLEMİŞLER Mİ ORTAYA ÇIKSIN

    4
    16
    yanıtYanıtla
    1234:

    kuzeyli geçen seneki var kayıtlarında gs puan farkıyla şampiyon olur ama siz küme düşersiniz emin ol gs ile iki maçınız erzurum maçınız ooo daha da var

    yanıt11
    yanıt1
    azeri:

    hep iyrenc isler bu fenerden cikar

    14
    5
    yanıtYanıtla
    EEE:

    2 SENEDR NASİL SAMPIYON OLDUĞUNUZU BAKIN

    yanıt3
    yanıt2
    Tüm 93 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title