Haberler

Özel Güvenlik Görevlileri Basın Mensuplarına Saldırdı

Adana'da Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi'nin Tren Garı'nda Yaptığı Basın Açıklamasını Takip Eden Basın Mensupları, Gardaki Özel Güvenlik Görevlileri Tarafından Tekme Tokat Dövüldü. Olayda 2 Basın Mensubu Yaralandı.

Adana'da Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi'nin Tren Garı'nda yaptığı basın açıklamasını takip eden basın mensupları, gardaki özel güvenlik görevlileri tarafından tekme tokat dövüldü. Olayda 2 basın mensubu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Adana Tren Garı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra Afyon Kocatepe'ye gitmek üzere trene bindiler.

Bu arada, trene binen dernek üyelerini görüntülemek isteyen basın mensuplarıyla gardaki özel güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Görüntü çekilmesine izin vermeyen güvenlik görevlileri ile basın mensupları arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Çıkan arbedede Kanal B kameramanı Mustafa Can ve yerel Barış gazetesinde muhabir olarak çalışan Halil Akılevi yaralandı. Sol kaşı açılan Halil Akılevi 7 gün iş göremez raporu aldı. Güvenlik görevlilerinin tutumuna dernek üyeleri de tepki gösterdi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve gazeteciler de olayı kınamak için Adana Tren Garı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesinde de gar güvenlik görevlileri ile gazeteciler arasında tartışma yaşandı.

(FK-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title