Haberler

Özel) A Milli Takım Yardımcı Antrenörü İpekoğlu : "Avrupa İk

Türkiye A Milli Futbol Takımı Antrenörü Engin İpekoğlu, Frankfurt'un Bayern Münih'i 2-1 Yendiği Frankfurt Commerzbank Arena'daki Karşılaşmada Tribünden 16 Futbolcuyu İzleyip Notlar Aldı. İpekoğlu, "artık Gözümüz Hep Avrupa'daki Genç Futbolcularımızda. Hakeden, Takıma Kazandırılacaktır" Dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Antrenörü Engin İpekoğlu, Frankfurt'un Bayern Münih'i 2-1 yendiği Frankfurt Commerzbank Arena'daki karşılaşmada tribünden 16 futbolcuyu izleyip notlar aldı. İpekoğlu, "Artık gözümüz hep Avrupa'daki genç futbolcularımızda. Hakeden, takıma kazandırılacaktır" dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink'in yardımcılarından Engin İpekoğlu, Belçika'da Standard Liege-Panathinaikos Avrupa Ligi maçını izledikten sonra Almanya'ya geçerek Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin birbirine rakip olduğu Eintracht Frankfurt-Bayern Münih mücadelesini izledi. Karşılaşmada Hamit'in sadece 10 dakika oynadığına dikkat çeken Engin İpekoğlu, "Hamit tanıdığımız bir futbolcu. Tabii ki uzun süreden beri devamlı oynamaması futbolunu etkiliyor. Halil ise bu maçta çok iyi oynadı. Gol atamadı, ama takıma büyük katkı sağladı. Topu ilerde tutup defansın rahatça çıkmasını sağladı. Gollerde de hazırlayıcı rolünü üstlendi. Özellikle ikinci goldeki pası mükemmeldi. Kendileriyle maçtan önce konuşmadım. Maçı izlemediğimi onlara söylemedim. Tabii ki futbolcuya böyle şeyleri önceden söylersen futbolunu etkiler. Daha iyi yapayım derken, kötü oynarlar" dedi.

BAYERN ÇOK KÖTÜYDÜ

Frankfurt'un Bayern Münih'i 2-1'lik skorla devirdiği karşılaşmada sadece gözünün Hamit ve Halil'in üzerinde olmadığını belirten Engin İpekoğlu, "Karşılaşmada, grubumuzdaki Almanya, Avusturya ve Belçika milli takımlarından 14 futbolcuyu da izledim. Altıntop kardeşleri de katarsak bu maçta 16 futbolcuyu gözlem altına aldım. Skibbe'nin antrenörlük hayatında ilk kez Bayern Münih'i devirdiği karşılaşmada Bayern takımını çok kötü buldum. Gol attıktan sonra adeta durdular. Belçika milli liberoları Van Buyten çıkınca defans dengeleri bozuldu ve Frankfurt'un golleri geldi" dedi.

PLANLI BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Oğuz Çetin'in Freiburg-Mainz maçını izlemeye gittiğini vurgulayan Engin İpekoğlu, "Artık ikinci kapımız başta Almanya olmak üzere Avrupa olacak. Avrupa şampiyonasına katılmak için atağa geçtik. Erdal Keser de planlı bir şekilde çalışıyor. Güçlü bir kadro oluşuturcağız" diye konuştu.

Hiddink ile yeni bir dönem başlayacağına dikkat çeken Engin İpekoğlu, "Sırada Turgay Bahadır, Ömer Toprak, Mehmet Ekici gibi futbolucular var. Ama sadece bizim istememiz yetmez. Futbolcu kendisi seçmeli ve yürekten Türkiye için oynamalıdır" ifadesini kullandı,

Engin İpekoğlu, Pazar günü de keleci Sinan Bolat'ı izlemek için Belçika'ya gideceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title