Haberler

Oto Hırsızlık Şebekesini Sevgili Tuzağı Çökertti

İzmir ve Aydın'daki Otomobil Servislerinden Anahtarları Üzerlerinde Bulunan Araçları Çaldıkları İleri Sürülen Yakup Yılmaz, Cumhur Kemal Bingöl ve Metin Kara, Polis ve Jandarmanın Ortak Operasyonu Sonucu Yakalandı. Dokuz Ayrı Olaya Karıştıkları Saptanan Şebeke, Jandarmada Görevli Bir Kadının, Zanlılardan Yılmaz'la Duygusal İlişki Kurması Sağlanıp Tuzağa Düşürülmesiyle Çökertildi.

İZMİR ve Aydın'daki otomobil servislerinden anahtarları üzerlerinde bulunan araçları çaldıkları ileri sürülen Yakup Yılmaz, Cumhur Kemal Bingöl ve Metin Kara, polis ve jandarmanın ortak operasyonu sonucu yakalandı. Dokuz ayrı olaya karıştıkları saptanan şebeke, jandarmada görevli bir kadının, zanlılardan Yılmaz'la duygusal ilişki kurması sağlanıp tuzağa düşürülmesiyle çökertildi.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği, kent merkezi ve ilçelerde, son iki ay içerisinde, otomobil servislerinden anahtarları üzerlerinde bulunan lüks araçların çalınması şikayetlerinin artması üzerine harekete geçti. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği otomobil servislerinin güvenlik kameralarının izlenmesi ve çalışanlarla yapılan görüşmeler sonrası zanlıların, aynı suçlardan sabıkalı Yakup Yılmaz (33), Cumhur Kemal Bingöl (41) ve Metin Kara (35) olduğu tespit edildi. Genişletilerek sürdürülen soruşturma ve takip sırasında zanlıların, geçen 21 Kasım'da, Aydın'daki bir servisten 35 KC 733 plakalı otomobili de çaldıkları tespit edildi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Aydın İl Jandarma Komutanlığı'yla hemen irtibata geçti.

TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ

Zanlıların, bu kentte olduğunun belirlenmesiyle jandarmanın haber elemanı bir kadının, sürekli izini kaybettiren şebeke elemanlarından Yakup Yılmaz ile cep telefonundan görüşüp duygusal ilişki kurması sağlandı. Karşılıklı görüşmelerle ilerletilen ilişkide bir süre sonra kadınla buluşma noktasına gelen Yılmaz yakalandı. Gözaltına alınan Yılmaz'ın ifadeleri doğrultusunda, olayları birlikte gerçekleştirdikleri belirlenen suç ortakları Bingöl ve Kara da kısa sürede yakalandı.

9 AYRI OLAY

Sorgulamada zanlıların, Çınarlı Semti'nde, yüklü olduğu kamyondan bayiye indirilen, anahtarı üzerindeki 2007 model otomobil, Alsancak Semti'ndeki bir firmadan anahtarı üzerindeki 2006 model otomobil, Aydın'daki bir serviste anahtarı üzerinde bulunan 2005 model otomobil, Menderes İlçesi'ndeki anahtarı üzerinde bulunan 2007 model minibüs, Çamdibi Semti'ndeki bir firmadan anahtarı üzerinde bulunan 2004 model minibüs, Özkanlar Semti'ndeki bir firmadan anahtarı üzerinde bulunan 2005 model otomobil, Pınarbaşı Semti'ndeki bir firmaya ait servisin yıkama bölümünden anahtarı üzerinde bulunan 2007 model otomobilin çalınması olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi. Çaldıkları otomobilleri başka suçlarda kullandıkları, sahte sürücü belgesi, ruhsat ve plaka tanzim ettikleri de saptanan zanlılardan ayrıca motor ve şaşe numaraları değiştirilmiş iki ayrı otomobilde ele geçirildi.

Haklarında, 'oto hırsızlığı, sahte ruhsat belgesi ve plaka tanzim etmek, sahte sürücü belgesi tansim etmek ve kullanmak' suçlarından işlem yapılan 3 zanlı, adliyeye sevkedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title