Haberler

ÖSS'ye Girecek Öğrencilere Bir Hafta Tatil

Milli Eğitim Bakanlığı ÖSS'ye Görecek Lise Son Sınıf Öğrencilerine Bir Hafta Tatil Verdi. MEB Öğrencilerin ÖSS'ye Daha Rahat Hazırlanabilmeleri Amacıyla 9 -13 Haziran 2008 Tarihleri Arasında İzinli Sayılacaklarını Bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzası ile yayınlanan genelgede ÖSS'ye girecek olan lise son sınıf öğrencilerinin 15 Haziran'da yapılacak ÖSS'ye daha rahat hazırlanabilmeleri amacıyla 9-13 Haziran 2008 tarihleri arasında izinli sayılacakları açıklandı.

Bakan Çelik, yayınladığı genelgede, orta öğretim kurumlarında ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği kaydedildi. Buna göre, 2007-2008 ders yılının 13 Haziran 2008'de sona ereceği belirtilen genelgede, "ÖSS'nin 15 Haziran 2008'de yapılacak olması sebebiyle öğrencilerin sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmelerinin sağlanması ve bu yöndeki motivasyonlarının artırılması, yıl boyunca yoğun bir çalışma temposu gösteren öğrencilerin sınav streslerinin azaltılması amacıyla öğretim programlarının ve yıl içinde yapılan yazılı, sözlü değerlendirmelerin tamamlanmış olması da dikkate alınarak, 2007-2008 öğretim yılı ortaöğretim kurumları son sınıf öğrencilerinin bu yıla mahsus olmak üzere 9-13 Haziran 2008 tarihleri arasında izinli sayılmaları, devamsızlıklarının 6 Haziran 2008 itibariyle değerlendirilmesi uygun görülmüştür" denildi.

Genelgede, 3308 sayılı kanun hükümlerine göre işletmelerde beceri eğitim gören öğrencilerin ders yılının son haftasında yapılması gereken yıl sonu beceri sınavlarının ise çalışma takviminde belirtilen tarihlerde yapılacağı bildirildi.

-OKS'Yİ GİRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN DE ÇALIŞMA YAPILIYOR-

MEB, OKS'ye girecek öğrenciler için de 2-8 Haziran tarihlerinde tatil yapmayı planlarken, bununla ilgili genelgenin de yakın tarihte gönderileceği öğrenildi. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title