Haberler

Osmaneli'nde tarım işçilerine Kovid-19 aşısı yapılıyor

Güncelleme:

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında mobil aşı ekipleri tarafından mevsimlik tarım işçileri aşılanıyor.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında mobil aşı ekipleri tarafından mevsimlik tarım işçileri aşılanıyor.

İlçe Toplum Sağlık Grup Başkanı Uzm. Dr. Kamil Özdemir koordinesinde mobil aşı ekipleri hem aşılama yapıyor hem de aşı olmayanları ikna çalışmalarını sürdürüyor.

Osmaneli Toplum Sağlığı Merkezi Aşılama Koordinatörü Dr. İrem Nur Atak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kovid-19 pandemisini yenmenin en önemli silahının, toplum genelinde yapılacak olan aşılama olduğunu söyledi.

Çerkeşli köyüne Şanlıurfa'dan gelen 120 mevsimlik tarım işçisine aşı uygulaması gerçekleştirdiklerini belirten Atak, "Ekip olarak aşının faydalarını anlatıyoruz ve onlar da ikna oluyorlar. Gittiğimiz köyler ne kadar uzak olsa da bizim için fark etmez. Çünkü merkeze gelemeyen vatandaşa hizmet götürmek bizim için çok daha önemli. En uzak köylere giderek aşı yaptıktan sonra onların gülümsemesi, teşekkür etmesi, bizim bütün yorgunluğumuzu alıyor." ifadelerini kullandı.

Çerkeşli Köyü Muhtarı Mustafa Metin ise köye gelip aşı çalışması yapan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Metin, "Ekipler köy meydanında vatandaşları aşılıyor. Aşı için köy kahvesinde toplandık. Köyümüzde aşı sırası gelen herkes aşını olacak. Vatandaşlarımız aşı için iş yoğunluklarından Osmaneli'ne gidemiyor ama ekipler aşı için ayağımıza kadar geldi. Köy sakinleri olarak çok mutlu olduk." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

COVIRAN Bereket Hisarcık Osmaneli Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title