Haberler

Oskay'a Amfide Uğurlama

70 Yaşında Hayata Veda Eden İletişim ve Sosyoloji Biliminin Duayeni Prof. Dr. Ünsal Oskay İçin Dün İlk Tören Yıllarca Görev Yaptığı ve Bir Dönem Dekanı Olduğu Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Yapıldı.

70 yaşında hayata veda eden iletişim ve sosyoloji biliminin duayeni Prof. Dr. Ünsal Oskay için dün ilk tören yıllarca görev yaptığı ve bir dönem dekanı olduğu Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapıldı.

PROF. OSKAY'IN SON GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

BEYİN damarlarındaki pıhtılaşma nedeniyle yaşamını yitiren Prof. Dr. Ünsal Oskay için ilk tören Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapıldı. Törene Oskay’ın kızı Defne ve Dalya ile oğlu Çınar Oskay’la birlikte Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur, eski ve yeni öğrencileri katıldı. Oskay’ın naaşı, daha sonra cenaze namazı için Teşvikiye Camii’ne getirildi. Cenazeye iletişim, sanat ve siyaset dünyasından tanınmış isimler katıldı. Çınar Oskay, babasının hayatının en güzel yıllarını Marmara Üniversitesi’nde geçirdiğini belirterek, “Bize yakın olduğu kadar size de yakındı. Siz onun anısını yaşatacaksınız” dedi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Oskay’ın popüler kültür denilen ve  yeni oluşan kültürü Türkiye’de ilk fark eden insanlardan biri olduğunu ifade ederek, modernlikten anlayan, dünya nereden nereye gidiyor bunu anlayan insandı. Çok önemli bir iletişim bilimcisiydi” dedi.

Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan ise “Oskay toplumumuza, bize dair bir konuyu incelerken irdelerken, onu Batı’daki akım ve durumlarla da karşılaştırarak yazardı. Yani onun yazıları, büyük ölçüde vardığı yargılar, tespitler küresel bir anlam ve önem taşır. O bakımdan onun yazılarını ve kitaplarını bir kere daha okumaya başlıyorum ve herkesin de okuması kanaatindeyim” diye konuştu.

Oskay’ın cenazesi Teşvikiye Camii’ndeki cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title