Haberler

Orkide Operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Tarafından Yabancı Uyruklu Kandınlara Zorla Fuhuş Yaptırıldığı İddiasıyla Düzenlenen Orkide Operasyonunda İsmi Geçen Hakim H.ç ile İlgili Hazırlanan Dosyanın Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne Gönderildiği Bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yabancı uyruklu kandınlara zorla fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla düzenlenen Orkide Operasyonunda ismi geçen hakim H.Ç ile ilgili hazırlanan dosyanın Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü tarafından yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen iki çeteye yönelik düzenlenen orkide operasyonunda 13 kişi gözaltına alınmış, mahkemeye çıkarılan zanlılardan şebekenin ele başı olduğu iddia edilen Z.Ç. ile A.D.'nin de olduğu 6 kişi tutuklanmıştı. Polisin yaptığı incelemede yabancı uyruklu kadınların kaldığı evlerin kira kontratlarında hakim H.Ç'nin imzası tespit edildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından H.Ç hakkında bir dosya hazırlandı. Dosya kanun gereğince en yakın ağır ceza mahkemesi olan Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Öte yandan, operasyonda çetenin elinden kurtarılan 16 kadın ise teslim edildikleri yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından iki ayrı grup halinde sınır dışı edildi.

(BC-DUY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title