Haberler

Orhaniye Mahallesi Karadut Festivali

AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan, 12 Eylülde Yapılacak Anayasa Değişiklik Referandumu İçin Kazanlılardan Destek İstedi

AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan, 12 Eylülde yapılacak Anayasa Değişiklik referandumu için Kazanlılardan destek istedi.

Kazan ilçesindeki Orhaniye Mahallesi Karadut Festivaline katılan Aşkın Asan, burada yaptığı konuşmada, Anayasa Değişiklik paketine ilişkin 12 Eylül tarihinde yapılacak referandum için destek istedi.

Konuşmasında kadınlara seslenen Asan, 'Siz de medyadan takip ediyorsunuzdur. Biliyorsunuz anayasa ile ilgili olarak bir dizi değişiklikler hazırladık. Bu değişiklikler hepimizin önündeki bir takım engelleri ortadan kaldıracaktır. Bir kadın milletvekili olarak buradaki kadın kardeşlerime de sesleniyorum. Anayasa Değişiklik paketinde 1. ve 4. maddeler çok çok önemli. Kadın haklarıyla ilgili düzenlemeler var. Kadınlara yapılan pozitif ayrımcılıkla ilgili olarak. İşte buna sizlerin yürekten 'evet' demesi gerekiyor. Yine ilk defa çocuk hakları anayasamıza girmiş bulunmaktadır. Bu değişiklik paketine evet dememiz gerekiyor ancak hayır diyenleri de kınamamamız gerekiyor. Bu değişiklikler bundan sonraki düzenlemeler için de bir esas oluşturacaktır' diye konuştu.

Karadutun faydalarına da değinen Asan, 'Karadutun birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek, bu şifalı meyveden yemek vesileyle sizlerle birlikte olmak için aranızdayım. Bizlerin de bu Karadutun enerjisine ihtiyacımız var. Mecliste çok defa dile getirdiğimiz sizlerin isteklerini, beklentilerini bu Karadutun verdiği enerjiyle bir kez daha mecliste dile getireceğiz' dedi.

Büyükşehir Mehter Takımının konseriyle başlayan şenlikler, Ayaş Gökler Seğmen ekibinin gösterileri, ağalık seçimi, en iyi karadut toplama, çuval ve yumurta taşıma yarışmalarıyla, TRT ses sanatçısı Selma Geçer'in konseriyle devam etti.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Orhaniye Karadut Festivalinin ağası Kazan Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (Kazan-SİAD) Başkanı Erkan Tabak oldu.

Şenliğe gelen misafirlere gözleme, ayran, karadut ve höşmerim ikram edildi.

Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun de şenliğe katıldı.

(NG-ARF) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title