Haberler

Orgeneral Büyükanıt: İç ve Dış Etki Kanıtlansın Üniformamı Çıkartırım (3)

Orgeneral Büyükanıt, Operasyonun Bitirilmesine Yönelik İddiaları Hatırlatarak İddiaları ve Sahiplerini Sert Bir Dille Yanıtlarken, "Bu Tür Yaklaşımları Askerimizin Erinden Generaline Kadar Döktüklere Kana ve Emeğe Karşı Bir Saygısızlık Olarak Değerlendiriyorum.

Orgeneral Büyükanıt, operasyonun bitirilmesine yönelik iddiaları hatırlatarak iddiaları ve sahiplerini sert bir dille yanıtlarken, "Bu tür yaklaşımları askerimizin erinden generaline kadar döktüklere kana ve emeğe karşı bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum. Yani biz kabile devleti miyiz? TSK o kabile devletindeki mızraklı şeyler mi yani? Böyle bir şey olur mu? Hiçbir zaman böyle bir şey yoktur. Olmamıştır" dedi.

-MESLEK HAYATIMDA İLK DEFA ŞAHİT OLDUM-

     Orgeneral Büyükanıt, kış şartlarında, gece ve alay seviyesinde yapılan böyle bir harekata meslek hayatı boyunca ilk kez şahit olduğunu belirterek şöyle devam etti:

     "Tabii şunu da düşünmek lazım; Karın üzerinde yaşayacaksınız, gündüz arama tarama yapacaksınız, çatışma çıkarsa çatışma, gecede operasyon yapacaksınız. Bu da olayın çok çarpıcı ancak örnek alınacak bir sonucudur. O kötü koşullarda hem hayatını idame ettireceksin, hem de dinleneceğin saatlerde de çatışmaya gireceksin. Ayrıca bu tür arazilerde helikopterlerle bir çok bölgede uçar birlik harekatları gerçekleştirilmiştir.

     Mesala alay seviyesinde bir birlik, harekat bölgesine gece koşullarında indirilmiştir. Ben bu kadar büyük birliğin gece ortamında kış şartlarında harekat yaptığına da meslek hayatımda ilk defa şahit oldum. Tabi bu tür operasyonları açıkça ifade ediyorum terör örgütü daha önce hiç görmemiştir. Bunlar hep baskın tesirini yaratmıştır. Şüphesiz geçmişte de birçok başarılı operasyon yapılmıştır. Ancak teknolojik imkanlarımız geliştikçe farklı operasyonlar yapmaya başlayabiliriz. Dolayısıyla operasyonlarımızı teknolojinin bize verdiği avantajı kullanarak yapmak tabii ki mücadele ettiğimiz terör örgütünün üzerinde de sürpriz etkisi yapmaktadır."

     Operasyonun hedefinin Zap bölgesine darbe vurmak ve TSK'nın böyle bir harekata imza atabileceğini "Dosta düşmana göstermek" olduğunu ifade eden Orgeneral Büyükanıt, "Bir diğer husus da teröristlerin umutlarını kırmak. Ben sık sık bunu söylüyorum. Terörle mücadelenin en önemli hedeflerinden bir tanesi teröristin başarılı olma ümidini kırmak. O ümidini kırmadan terör örgütünü de etkisiz hale getiremezsiniz. Eğer teröristin kafasında 'bu iş galiba oluyor' gibi bir şey uyandırılırsa bu çok tehlikelidir terörle mücadelede. Teröristin ümidini kıracaksınız. Bu harekatta ümidini kırmak yönünden bana göre bütünüyle değil, ama o bölgede tamamen gerçekleşmiştir" dedi.

-BİZ KABİLE DEVLETİ MİYİZ?-

     Orgeneral Büyükanıt, operasyonun bitirilmesine yönelik iddiaları hatırlatarak iddiaları ve sahiplerini sert bir dille yanıtlarken şunları söyledi:

     "Bu arada az olmakla birlikte gerçekten etik olmayı bırakın çok garip bazı yorumlar da yapılmaktadır. Bu yorumlardan bir tanesi operasyon bölgesinin bize ABD tarafından empoze edildiği, bundan sonra da 'hadi girin' deniliyor, gidiyoruz operasyon yapılıyor. 'Yeter çık' diyor. Kim diyor Amerika diyor. Tabi bu tür yorumlar gerçekten yalnız Silahlı Kuvvetlere değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne de yapılmış çok seviyesiz saldırılardır. Böyle bir şey olabilir mi? Ben inanamıyorum bazı zaman. Bir gerçeği ifade etmek istiyorum. Her türlü görüşe saygı göstermek gerekir. Bizim bu bilinçte olduğumuz çok açıktır. Ancak bu görüşler bilgi ve deneyime değil de kalıplaşmış bir ön yargıya dayanıyorsa bu kişilere de saygı duymak gerekmiyor. Bu tür yaklaşımları askerimizin erinden generaline kadar döktüklere kana ve emeğe karşı bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum. Yani biz kabile devleti miyiz? TSK o kabile devletindeki mızraklı şeyler mi yani? Böyle bir şey olur mu? Hiçbir zaman böyle bir şey yoktur. Olmamıştır. Askeri bir operasyonun başlangıcı önceden belirlenir. Sonu ise tahmini olarak hesaplanır. Bu genel bir kuraldır. Operasyonun başlama zamanı sizin inİsiyatifinizdedir. Ama operasyonu sonlandırma her zaman sizin insiyatifinizde değildir" (ANKA) (SÜRECEK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title