Haberler

Örenbayan'ın Çocuk Davası

Örenbayan'nın Sahibi İzzet Karako ve Eşi Klaudia Karako'nun Boşanma Aşamasında Çocuk Kaçırma Davası Başladı. İddiaya Göre Klaudia Karako'yu Aldatan İzzet Karako, Eşinin Boşanma Davası Açtığı Sırada Bu Evlilikten Olma 2 Erkek Çocuğunu 1 Aylığa Yanına Aldı Ancak Daha Sonra Çocukları Annelerine Teslim Etmedi. Çocuk Kaçırma Suçundan Mahkemenin Huzuruna Çıkması Beklenen Karako İse Davanın İlk Celses...

Örenbayan'nın sahibi İzzet Karako ve eşi Klaudia Karako'nun boşanma aşamasında çocuk kaçırma davası başladı. İddiaya göre Klaudia Karako'yu aldatan İzzet Karako, eşinin boşanma davası açtığı sırada bu evlilikten olma 2 erkek çocuğunu 1 aylığa yanına aldı ancak daha sonra çocukları annelerine teslim etmedi. Çocuk kaçırma suçundan mahkemenin huzuruna çıkması beklenen Karako ise davanın ilk celsesinde mahkemeye gelmedi.

İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık İzzet Karako katılmazken, şikayetçi Klaudia Karako hazır bulundu. 1992 yılında doğan Can ve 1995 yılında doğan Kaan Karako'nun kaçırılması olayıyla ilgili ifadesine başvurulan çocukların annesi Klaudia Karako, eşiyle boşanmak üzere olduklarını ve davalarının sürdüğünü belirterek mahkeme kararı uyarınca babanın 1 ay sonra çocukları teslim etmesi gerektiğini ancak kendisine kararda belirtildiği gibi teslim edilmediğini söyledi.

Hakimin "Babalarını çocuklara karşı kışkırttınız mı,çocuklara kötü muamelede bulundunuz mu?"sorusu üzerine Karako, "Çocuklarıma herhangi bir şekilde kötü muamele yapmış değilim. Çocuklarımı babalarına karşı yönlendirmeye çalışmadım. Belirtilen konularda kendilerine sert davranmadım. Benim yanımdayken babalarına karşı tepki göstermedikleri gibi, benden de şikayetleri yoktu" dedi.

Karako, belirttiği bir ay süre ile babalarının yanında kalan çocuklarının kendisi hakkında düşüncelerinin değiştiğini söyleyerek, "Babalarının benim kötü bir kişi olduğunu söylediği, çocukların bana çektiği telefon mesajlarından anlaşılmaktadır. Mesajlarda sen onunla uğraştıkça bizi unut. Babama yaptığın her şeyi burnundan getireceğim. Sen bizi mahkemeye çıkartırsan bizim annemiz olmayacaksın gibi babalarının yönlendirmesiyle yazılmış mesajlar gönderilmektedir. Bunlar tamamen tek başlarına düşünüp

yazabilecekleri mesajlar değildir. Çocuklarımın beyanlarını kabul etmiyorum. Davetlerde gezen oyun oynamasını seven ve bilen birisi değilim. Evde oturmaktayım, oysa benim yaptığımı söyleyen şikayetçi olduğum İzzet Karako her gece gazete haberlerinde de görüldüğü başka bayanlarla görüşen biridir. Kendisini çocukların yanında küçük düşürmek ve kötülemek uğraşına girmedim" diye konuştu.

Mahkeme eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

Kladuia Karako'nun şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İzzet Karako'nun Beyoğlu 30. Noterliği'nden 04 Ağustos 2006 tarihinde gönderilen ihtarnameye rağmen çocukları rızalarıyla tutmaya devam ettiği belirtildi. İddianamede, İzzet Karako'nun "çocuk kaçırmak ve alıkoymak" suçlarından TCK'nın 234/1-2 ve 234/1 maddeleri gereğince 9 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

(FD-ED-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title