Haberler

Ordu'da Şiddetli Yağışın Ardından

Ordu'da meydana gelen sağanağın etkili olduğu Fatsa, Kabataş, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Çatalpınar ilçelerinde, çeşitli kurumlara ait 38 iş makinesiyle yol açma çalışmaları sürüyor Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ilçelere aktarılmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderildi

Ordu'da meydana gelen sağanağın etkili olduğu Fatsa, Kabataş, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Çatalpınar ilçelerinde, çeşitli kurumlara ait 38 iş makinesiyle yol açma çalışmaları sürüyor.

Şiddetli yağışın ardından Ordu Valiliği ve selden zarar gören ilçe kaymakamlıkları tarafından hasar tespit çalışmalarına başlanırken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca da söz konusu ilçelere aktarılmak üzere 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderildi.

Selin en fazla zarar verdiği ilçelerin başında gelen Kabataş'ta çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Sel nedeniyle ilçedeki belediyeye ait su arıtma tesisinin zarar görmesi üzerine Ordu merkez, Fatsa ve Ünye'den su tankerleriyle ilçeye su takviyesi yapılıyor. İlçeyi Fatsa'ya bağlayan karayolu üzerinde meydana gelen göçük karayolları ekiplerince temizlenerek yolun tekrar ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı. Elektrik hatlarında oluşan zarar ise Çalık Yedaş İl Koordinatörlüğü ekiplerince giderilmeye çalışıyor.

Kabataş Kaymakamı Bekir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel nedeniyle ilçenin büyük bir bölümünde ciddi hasarlar oluştuğunu söyledi.

Heyelan riskine karşı ilçedeki 15 evin geçici olarak boşaltığını ifade eden Demir, "Şiddetli yağış ilçemizde çok sayıda zarara neden oldu. Yollarımızda yer yer çökmeler oldu, köprüler yıkıldı ev ve iş yerlerimizi su bastı. İlk tespitlerimize göre zarar yaklaşık 10 milyın lira. Yaralar mutlaka sarılacak, bizim için önemli olan can kaybının yaşanmaması" diye konuştu.

Diğer ilçelerde de çalışmalar sürüyor

Selden etkilenen diğer ilçelerde de yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor.

Aybastı, Gölköy, Çatalpınar, Gürgentepe ve Korgan, ilçelerinde sel nedeniyle zarar gören yollarda İl Özel İdaresi ve belediyelere ait ekiplerce çalışma yürütülüyor.

Çatalpınar ilçesindeki Güneyce, Haşar, Sayacatürk ve Zıngıroğlu köprülerinde oluşan zarar da ekiplerce giderilmeye çalışılıyor.

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada ise  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik personeli ve kaymakamlıkların oluşturulan komisyonlarca, hasar tespit çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz da yağış sonrasında yaşadıkları en büyük sıkıntının su olduğunu belirtti.

Ordu, Fatsa ve Ünye belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin katkısıyla ilçe halkına su taşındığını anlatan Yılmaz, "Ayrıca mahallelerimizdeki çeşmelerden akıttığımız su ile vatandaşımızın ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz. Ama esas şehir şebekesi zarar gördü. Bu konuda iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz bir hafta içerisinde Kabataş'ı suya kavuşturmaktır"  ifadelerini kullandı.

Selden dolayı ilçedeki tahribatın büyük olduğunu ifade eden Yılmaz, "Kabataş tarihinde görülmemiş müthiş bir selle karşı karşıya kaldık. Evler ve iş yerleri sular altında kaldı. Ancak en büyük tesellimiz can kaybı vermemektir" dedi.

-"Yaralar sarılacak-

AK Parti Ordu Milletvekili İhsar Şener, yaptığı açıklamada, şiddetli yağıştan dolayı ilçelerde oluşan zararın tespit edilmeye çalışıldığını söyledi.

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ilçelere aktarılmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderildiğini vurgulayan Şener, "Dere yataklarımız yetesiz olduğu için maalesef böyle bir durum ile karşı karşıya kaldık. Şiddetli sağanak yağış sonucunda köprüler, yollar, evler, iş yerleri zarar gördü. Ama devletimiz yaraları sarmaya başladı. İlk etapta hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ilçelere aktarılmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderildi. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Çatalpınar Kabataş Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title