Haberler

Ordu'da Sbs Sınavı

Ordu'da Yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (Sbs) Öğrenciler İçerde, Veliler de Dışarıda Ter Döktü. Emniyet Müdürlüğü, Sınavların Yapıldığı Okulların Etrafındaki Trafiği Kapatırken Esnaf ve Seyyar Satıcılar Gürültü Yapmaması Konusunda Uyarıldı.

Ordu'da yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) öğrenciler içerde, veliler de dışarıda ter döktü. Emniyet Müdürlüğü, sınavların yapıldığı okulların etrafındaki trafiği kapatırken esnaf ve seyyar satıcılar gürültü yapmaması konusunda uyarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın OKS'nin yerine getirdiği SBS sınavının ilk gününde 6. sınıflar 80 soru karşısında 90 dakika boyunca ter döktü. Saat 10.00'da başlayan ve ailelerin en az öğrenciler kadar heyecanlandığı sınavda Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler ve yabancı dil alanında sorular yer aldı. Çocuklarını bu zor gününde yalnız bırakmak istemeyen aileler 1.5 saat boyunca öğrencilerle birlikte ter döktü. Sınav çıkışında ailelerine koşan öğrenciler matematikte biraz zorlandıklarını, ancak fen ve sosyal bilgiler sorularının basit olduğunu söylediler. Öte yandan sınav süresince araçların okul önlerinden geçmesine ve korna çalmalarına izin verilmedi. Okullara yakın işyerlerinde yüksek sesle müzik açanlar uyarılırken, seyyar satıcıların da bağırması engellendi. Ayrıca okullara yakın inşaatlarda 1.5 saat süreyle çalışmalara ara verilirken, caddelerdeki vatandaşlar da sessiz olmaları yönünde uyarıldı.

Yarın ilköğretim 7. sınıf öğrencilerinin gireceği SBS sınavda öğrenciler 90 soru karşısında 100 dakika boyunca ter dökecek.

(HA-SA) 21.06.2008 13:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title